Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Hokejistov do 18 rokov čaká domáci turnaj Vladimíra Dzurillu v Poprade

Na snímke tréner slovenskej hokejovej reprezentácie do 18 rokov Tibor Tartaľ. Foto: TASR - Jakub Kotian

Slováci odštartujú turnaj vo štvrtok 9. februára o 14.30 h súbojom so Švajčiarmi na ľade v Strednej športovej školy v Poprade.

Bratislava 31. januára (TASR) - Slovenskú hokejovú reprezentáciu do 18 rokov čaká Turnaj Vladimíra Dzurillu v Poprade. Tím Tibora Tartaľa sa v príprave pred aprílovými majstrovstvami sveta vo Švajčiarsku (od 20. do 30. apríla) stretne proti Japoncom, Nemcom a Švajčiarom.

"Chceme, aby hráči ukázali kvalitu a zároveň medzi sebou vytvorili zdravú konkurenciu. Zároveň potrebujeme vidieť viacerých chlapcov na rôznych postoch, aby sme ich vedeli porovnať v rámci ich úloh pre tím. Na základe týchto poznatkov budeme tvoriť nomináciu na záverečnú prípravu pred šampionátom," povedal tréner Tartaľ podľa hockeyslovakia.sk.

Nomináciu osemnástky tvoria hokejisti z projektu, ktorých dopĺňajú hráči pôsobiaci v domácich súťažiach a taktiež legionári z Češka a Švédska - Adam Cedzo, Denis Hodas, Alex Čajkovič, Daniel Alexander Jenčko a Martin Sluka.

Slováci odštartujú turnaj vo štvrtok 9. februára o 14.30 h súbojom so Švajčiarmi na ľade v Strednej športovej školy v Poprade. Zvyšné dva zápasy odohrajú na zimnom štadióne, kde hrá svoje domáce stretnutia extraligový HK Poprad. V piatok o 16.00 h budú ich súperom Japonci a v sobotu Nemci o 14.30 h. "Vo všetkých dueloch chceme byť dominantní a prevziať zodpovednosť za našu hru. Švajčiari majú kvalitu a sme radi, že máme k dispozícii zápas s Nemcami, ktorí nás čakajú aj v základnej skupine na šampionáte. V decembri sme sa s nimi nemohli stretnúť z dôvodu koronavírusových reštrikcií. Proti Japoncom sa budeme pozerať iba na seba, na našu hru a musíme určiť smer zápasu," konštatoval Tartaľ.

Realizačný tím reprezentácie do 18 rokov v priebehu januára rozšíril Ivan Feneš. Hlavný tréner dvadsiatky sa po skončení juniorského šampionátu presunul na pozíciu konzultanta do mladšej vekovej kategórie.

Nominácia SR 18 na VT a Turnaj Vladimíra Dzurillu v Poprade (6. až 11. feburára 2023):

Hráči podľa klubov: František Dej, Tomáš Královič, Roman Kukumberg, Damian Slávik (všetci HC Slovan Bratislava), Timotej Varga (HC Košice), Patrik Masnica (MHA Martin), Juraj Pekarčík, Tomáš Pobežal, František Ridzoň (všetci HK Nitra), Stanislav Gron (HK ŠKP Poprad), Milan Pišoja (MŠK Púchov), Maxim Sakmár (MHKM Skalica), Richard Ďurina, Lukáš Fürsten, Andrej Párička, Ľuboš Stahoň (všetci HK DUKLA Trenčín), Samuel Barcík (HKM Zvolen), Adam Cedzo (HC Oceláři Třinec/ČR), Martin Sluka (AIK Solna/Švéd.), Alex Čajkovič, Denis Hodas, Daniel Alexander Jenčko (všetci Malmö Redhawks/Švéd.), Samuel Urban (Sioux City Musketeers/USA)


Realizačný tím:

Manažér: Branislav Varga

Hlavný tréner: Tibor Tartaľ

Asistenti trénera: Michal Dostál, Jozef Stümpel

Tréner brankárov: Dominik Guriš

Konzultant: Ivan Feneš

Kondičný tréner: Milan Kabát

Lekár: Matej Handžák

Maséri: Ľuboš Ondrejka, Štefan Sýkora


Program turnaja:

štvrtok 9. februára:

14.30 Slovensko - Švajčiarsko (Stredná športová škola)

18.00 Nemecko - Japonsko (Tréningová hala)


piatok 10. februára:

12.30 Švajčiarsko - Nemecko (Tréningová hala)

16.00 Slovensko - Japonsko (Zimný štadión)


sobota 11. februára:

11.00 Japonsko - Švajčiarsko (Tréningová hala)

14.30 Slovensko – Nemecko (Zimný štadión)