Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Šport

Hokejová nominácia SR 18 so zmenami, do tímu prišli štyria noví hráči

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Slovenskí hokejoví reprezentanti do 18 rokov sa po týždňovom sústredení v Bratislava už presunuli do dejiska prestížneho turnaja Ivan Hlinka Memorial Cup 2012 v Piešťanoch.

Piešťany 9. augusta (TASR) - Slovenskí hokejoví reprezentanti do 18 rokov sa po týždňovom sústredení v Bratislava už presunuli do dejiska prestížneho turnaja Ivan Hlinka Memorial Cup 2012 v Piešťanoch, ktorý odštartuje v pondelok 13. augusta.

Pred turnajom nastali v nominácii drobné korektúry. "Z kádra, ktorý sa pripravoval v Bratislave trénerovi Antonovi Bartánusovi vypadlo viacero hráčov. Zranenie kolena vyradilo obrancu Michala Solára zo Žiliny, kvôli problémom s chrbtom nebude môcť na turnaji hrať ani útočník Dukly Trenčín Patrik Koyš a choroba vyradila z nominácie aj útočníka Ružinova Martina Blaha," uviedol pre hockeyslovakia.sk tréner SR 18 Anton Bartánus a doplnil: "Na turnaji sa kvôli opakovanému porušovaniu disciplíny nepredstaví ani Martin Reway z pražskej Sparty. Žiaľ, v jeho prípade nepomohol ani dohovor."

Reprezentační tréneri tak do piešťanského kempu povolali ďalších hráčov zo širšieho reprezentačného výberu. "Donominovali sme Šimona Betáka z Olomouc, Stanislava Tomka z Prešova, Martina Ambróza z Banskej Bystrice a Jakuba Žilku zo Zvolena. Aktuálne máme v Piešťanoch päť pätoriek, pričom záverečnú nomináciu na turnaj Ivan Hlinka Memorial Cup určíme s kolegami po prípravnom zápase proti USA," doplnil Bartánus.

Slováci si v základnej B-skupine zmerajú sily postupne proti reprezentačným výberom Švédska (vicemajstri sveta), Švajčiarska a Kanady (bronzoví z MS 2012). Pred začiatkom turnaja absolvujú prípravný zápas proti úradujúcim majstrom sveta z USA (11. augusta od 17.30 h v Piešťanoch).


Nominácia SR 18 na Ivan Hlinka Memorial Cup 2012 v Piešťanoch (hockeyslovakia.sk):

Brankári - Marek Mikoláš (MsHK Žilina), Denis Godla (HK Spišská Nová Ves), Juraj Halo (HC Topoľčany)

Obrancovia - Dávid Gál, Martin Pavlíček (obaja HC Nitra), Adrián Sloboda (HK 36 Skalica), Matúš Holenda, Peter Kuzma (obaja Dukla Trenčín), Martin Boboš (HC Košice), Patrik Bačik (HC Slovan Bratislava), Adam Kasanický (Lulea HF/Švéd.), Stanislav Tomko (P.H.K. Prešov)

Útočníci - Peter Cehlárik, Róbert Lantoši, Dominik Rehák (všetci MsHK Žilina), Juraj Šiška (HC Nitra), Martin Pleša, Timotej Šille (HK 36 Skalica), Róbert Varga (HK Ružinov '99 Bratislava), Dávid Šoltés (HC Košice), Andrej Lištiak (MHk Liptovský Mikuláš), Tomáš Török (MHC Martin), Kristián Horvát (P.H.K. Prešov), Juraj Talán (PSG Zlín/ČR), Matej Paulovič (BK Färjestad/Švéd.), Šimon Beták (HC Olomouc/ČR), Martin Ambróz (HC 05 B. Bystrica), Jakub Žilka (HKm Zvolen)

Realizačný tím - Igor Andrejkovič (manažér), Anton Bartánus (tréner), Roman Mega a Miroslav Mosnár (asistenti trénera), MUDr. Stanislav Beli (lekár), Miroslav Harvančík a Peter Ondrejka (maséri).


Prípravný zápas pred turnajom - 11 .augusta 2012: SLOVENSKO – USA (17:30)

Program "piešťanskej" základnej B-skupiny:

13. augusta: Švajčiarsko – Kanada (14.00), SLOVENSKO – Švédsko (17.30)

14. augusta: Kanada – Švédsko (14.00), SLOVENSKO – Švajčiarsko (17.30)

15. augusta: Švédsko – Švajčiarsko (14.00), SLOVENSKO – Kanada (17.30)

17. augusta 2012: B3 – A3, alebo B4 – A4 (14.00), B1 – A2 (17.30)

18. augusta 2012: zápas o 3. miesto, alebo finále (14.00)