Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Hokejová šestnástka prehrala v príprave so Švédskom vysoko 1:8

Ilustračná snímka. Foto: TASR/SZĽH - Andrej Galica

Zverenci trénera Jerguša Baču sa na turnaji stretnú ešte s Fínskom.

Hodonín 15. apríla (TASR) - Slovenská hokejová reprezentácia do 16 rokov prehrala v druhom zápase na Turnaji štyroch krajín v Hodoníne so Švédskom vysoko 1:8. Zverenci trénera Jerguša Baču sa na turnaji stretnú ešte s Fínskom.

Slovensko - Švédsko 1:8 (0:3, 1:2, 0:3)

Góly: 38. Chovan - 9. Zetterberg, 13. Fernström, 14. Toresson, 29. Grundström, 34. Toresson, 48. Sterner, 52. Zetterberg, 55. Sandberg


hlasy (hockeyslovakia.sk):

Jerguš Bača, tréner SR: "Musím povedať, že nie sme ani tak nespokojní s výsledkom, ako skôr s prístupom chalanov. Upozorňovali sme ich na kvalitu Švédov, mohli si ju pozrieť aj vo včerajšom zápase Švédov s Fínmi, no už samotný vstup do zápasu sme mali nevydarený. Nedali sme si pozor práve na tie veci, na ktoré sme chalanov upozorňovali, a to sa potom odzrkadlilo najmä v prvej tretine. Následne v priebehu zápasu sme mali množstvo vylúčených, z toho všetko boli oprávnené tresty. Práve týchto 11 vylúčených nás možno stálo lepší výsledok."

Michal Liščinský, útočník SR: "Mali sme zlý štart do zápasu. Nemali sme ideálny prístup k zápasu a aj preto sme začiatok jednoznačne nezvládli. Od druhej tretiny sme robili zbytočné fauly a mali sme veľa vylúčených. Aj keď Švédi možno neboli rýchlejší, tak boli skôr pri každom puku a šli viac za víťazstvom."