Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Šport

Hokejoví gladiátori si to rozdali v antickom amfiteátri v Pule

Z hokejového zápasu medzi Olimpijou Ľubľana a Medveščakom Záhreb v antickom amfiteátri v severochorvátskom prístavnom meste Pula. Foto: TASR/AP

V piatok si to medzi sebou rozdali hokejisti Olimpije Ľubľana a domáceho Medveščaku Záhreb v rámci rakúskej nadnárodnej ligy EBEL.

Bratislava 15. september (Teraz.sk) - Hokejový zápas pod šírym nebom sa v piatok večer odohral v Chorvátsku. Stretnutie rakúskej nadnárodnej ligy EBEL vo vypredanom antickom amfiteátri v severochorvátskom prístavnom meste Pula sledovalo 7022 divákov. Informuje idnes.cz.

Kedysi v ňom bojovali gladiátori, v piatok si to medzi sebou rozdali hokejisti Olimpije Ľubľana a domáceho Medveščaku Záhreb 3:2. Fanúšikov neodradilo ani dlhé čakanie na začiatok stretnutia kvôli očakávaným problémom s ľadom.




Na rovnakom mieste sa bude hrať ligový hokej aj v nedeľu, kedy domáci Medveščak Záhreb nastúpi proti viedenskému Capitals, vedúcemu tímu EBEL.

Amfiteáter v Pule leží hneď pri mori a je šiestou najväčšou zachovanou rímskou arénou na svete. Kedysi v nej bojovali gladiátori a má viac ako 2000 rokov. Vystupovali v nej napríklad Luciano Pavarotti, José Carreras, Sting či Elton John.

Z hokejového zápasu medzi Olimpijou Ľubľana a Medveščakom Záhreb v antickom amfiteátri v severochorvátskom prístavnom meste Pula.
Foto: TASR/AP