Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Šport

Hokejový klub Calgary Flames skončil s trénerom Brentom Sutterom

Brent Sutter Foto: TASR/AP Photo/The Canadian Press, Jeff McIntosh

K ukončeniu spolupráce po vzájomnej dohode prišlo po štvrtkovom stretnutí s generálnym manažérom Jayom Feasterom, na ktorom sa diskutovalo o budúcnosti mužstva.

Calgary 13. apríla (TASR) - Vedenie hokejového klubu Calgary Flames rozviazalo zmluvu s trénerom Brentom Sutterom, ktorému sa ani v tejto sezóne nepodarilo s mužstvom postúpiť do play off zámorskej NHL. Na poste konči aj jeho doterajší asistent Dave Lowry.

K ukončeniu spolupráce po vzájomnej dohode prišlo po štvrtkovom stretnutí s generálnym manažérom Jayom Feasterom, na ktorom sa diskutovalo o budúcnosti mužstva. Sutter viedol "plamene" tri roky, vždy mu však postup do bojov o Stanleyho pohár ušiel.

"Brent a ja sme si vysvetlili množstvo vecí a napokon sa vzájomne rozhodli, že sa budeme uberať svojimi smermi. V mene Calgary sa chcem Brentovi poďakovať za robotu, ktorú odviedol a želám mu veľa úspechov v ďalšej kariére," cituje Feastera oficiálne klubové komuniké.

Sutter viedol dva roky New Jersey Devils, v roku 2009 prešiel do Calgary. V tejto sezóne chýbalo kanadskému klubu k postupu do play off 5 bodov.