Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Šport

Holandský cyklista Kooij triumfoval v Sarthe vo 4. etape i celkovo

Ilustračná snímka. Foto: FOTO TASR/AP

Doterajší líder priebežnej klasifikácie, Dán Mads Pedersen z Treku-Segafredo, zaostal o štyri a pol minúty a klesol celkovo až na konečnú 24. priečku.

La Chapelle St. Aubin 8. apríla (TASR) - Holandský cyklista Olav Kooij z tímu Jumbo-Visma sa stal celkovým víťazom 68. ročníka pretekov Sarthe - Pays de la Loire. V konečnom poradí mal o 8 sekúnd lepší čas ako Francúz Benoit Cosnefroy z AG2R Citroen a o 14 s ako Belgičan Xandro Meurisse z Alpecinu-Fenix.

Kooij zvíťazil v stredu aj v piatkovej záverečnej 4. etape, keď v špurte vedúcej dvojice zdolal Meurissea. Tretí skončil s odstupom 15 sekúnd Talian Elia Viviani z Ineosu Grenadiers, ktorý vyhral šprint skupiny prenasledovateľov. Doterajší líder priebežnej klasifikácie, Dán Mads Pedersen z Treku-Segafredo, zaostal o štyri a pol minúty a klesol celkovo až na konečnú 24. priečku.

Na pretekoch vo francúzskom departmente Sarthe, ktoré nepatria do najvyššej kategórie World Tour, štartoval aj Slovák Peter Sagan (TotalEnergies), no odstúpil v 2. etape.

Circuit Cycliste Sarthe - Pays de la Loire - 4. etapa (La Chapelle St. Aubin, 136,4 km):


1. Olav Kooij (Hol./Jumbo-Visma) 3:11,34 h
2. Xandro Meurisse (Belg./Alpecin-Fenix) rovnaký čas ako víťaz
3. Elia Viviani (Tal./Ineos Grenadiers) +15 s

konečné poradie:
1. Kooij 15:49:52 h
2. Benoit Cosnefroy (Fr./AG2R Citroen) +8 s
3. Meurisse +14