Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. júl 2024Meniny má Božena
< sekcia Šport

Maatsen nahradí de Jonga v tíme Holandska

Frenkie de Jong. Foto: TASR/AP

Dvadsaťsedemročný de Jong robil maximum pre to, aby na ME štartoval, boj s časom však prehral.

Amsterdam 11. júna (TASR) - Holandská futbalová reprezentácia sa na ME v Nemecku predstaví bez Frenkieho de Jonga. Stredopoliar FC Barcelona sa nestihol zotaviť zo zranenia členka, ktoré utrpel v aprílovom El Clasicu proti Realu Madrid.

Dvadsaťsedemročný de Jong robil maximum pre to, aby na ME štartoval, boj s časom však prehral. "Žiaľ, môj členok stále nie je v stopercentnom stave. Budem však doma držať palce našej oranžovej légii. Do toho, chalani!" napísal de Jong na Instagrame.

Obranca Ian Maatsen z Borussie Dortmund bude súčasťou holandskej futbalovej reprezentácie na ME v Nemecku. Maatsena povolali ako náhradu za zraneného Frenkieho de Jonga. Stredopoliar FC Barcelona sa nestihol zotaviť zo zranenia členka, ktoré utrpel v aprílovom El Clasicu proti Realu Madrid.

Na európsky šampionát nepocestuje ani stredopoliar Teun Koopmeiners z Atalanty, ktorý utrpel zranenie v záverečnom prípravnom zápase proti Islandu. Koopmeinersa podľa informácie agentúry AFP nenahradí nik, preto bude holandská súpiska pozostávať z 25 hráčov.

Na úvodné stretnutie v D-skupine s Poľskom nastúpia "oranjes" v nedeľu 15. júna. Ich ďalšími súpermi budú Francúzi a Rakúšania.