Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Šport

Slovenskí futbalisti prehrali v prípravnom zápase s Holandskom 2:0

Slovenskí futbalisti si dnes v priateľskom zápase zmerali sily s vicemajstrom sveta Holandskom Foto: TASR/Martin Baumann

Slovenskí futbalisti neuspeli v Rotterdame v prípravnom zápase s úradujúcim vicemajstrom sveta Holandskom. Prehrali 2:0

Rotterdam 30. mája (TASR) - Slovenskí futbaloví reprezentanti prehrali v stredajšom prípravnom zápase v Holandsku 0:2. V Rotterdame na štadiónu Feyenoordu rozhodol vlastný gól Kornela Salátu a zakončenie Rafaela van der Vaarta.

Slováci pod vedením nového trénerského dua Stanislav Griga - Michal Hipp tak ťahali za kratší koniec aj v ich druhom vystúpení, keď v sobotu v Klagenfurte nestačili na Poľsko 0:1. Najbližšie sa predstavia v ďalšom prípravnom stretnutí s Dánskom v Odense (15. augusta).



Holandsko - Slovensko 2:0 (1:0)

Góly: 7. Saláta (vlastný), 75. van der Vaart, ŽK: Guédé, Stoch, rozhodoval: Bezborodov (Rus.), 51.000 divákov. zostavy a striedania:

Holandsko: Stekelenburg - van der Wiel, Heitinga, Bouma (46. Vlaar), Schaars - Robben (82. Narsingh), van Bommel, de Jong - van Persie (67. Huntelaar), Sneijder (51. van der Vaart), Afellay (78. Kuyt)

Slovensko: Mucha - Pekarík, Saláta, Hubočan, Švento - Guédé (46. Kóňa), Čech (75. Guldan) - Stoch (80. Kopúnek), Hamšík, Breznaník (46. Procházka) - Bakoš (77. Hološko)



Hneď od úvodu mal zápas tempo a spád. V 2. minúte trafil po pretiahnutom centri spojnicu holandskej brány hlavou Hamšík, na druhej strane to tiež hlavou skúsil po rohu Bouma. V 7. minúte si po Afellayovej strieľanom centri zrazil loptu do brány Saláta - 1:0. V 10. minúte sa do šance dostal van Persie, ale prestrelil nad. O ďalšie štyri minúty po peknej prihrávke van Persieho sa sám pred Muchom dostal do nádejného zakončenia Afellay, ale trafil len náruč brankára Evertonu. O pár chvíľ to po Muchovom odkope do napádajúceho van Persieho mohlo byť už o dva góly v neprospech hostí. Slováci mali šancu na vyrovnanie po situácii v 24. minúte, keď si malú domov spracoval brankár Stekelenburg len na ruku a rozhodca odpískal kontroverzne nepriamy kop v blízkosti bránkovej čiary na ľavej strane. Ten zahral Hamšík na Stocha, ktorý trafil len bočnú sieť. Z nasledujúcej akcie hostí, tentoraz z pravej strany, trafil Stoch opäť prudkým pokusom bočnú sieť. Potom opäť pohrozili domáci, keď to skúsil strelou vedľa po jasličkách Guédemu aktívny Afellay, hostia odpovedali Šventovým strieľaným centrom, ktorý Stekelenburg vytiahol končekmi prstov na roh, či náznakom nožničiek Hamšíka, stav sa ale nemenil. A mohol sa tesne pred odchodom do šatní, keď sa dostal do zakončenia po rýchlom úniku Bakoš, ale strelou minul pravú žrď.

V druhom dejstve mali hostia aktívny nástup, na trávnik prišli nové sily v podobe Kóňu a Procházku, ktorí nahradili Guédého a Breznaníka. Oranjes akoby si chránili náskok a na ich adresu sa ozval aj piskot tribún. Uspokojiť publikum mohli domáci v 70. minúte, keď z priameho kopu z hranice 16-ky trafil spojnicu Muchovej brány van der Vaart. O dve minúty mali domáci ďalšiu obrovskú šancu, ale Afellay opäť trafil len náruč Muchu. Čo bolo cítiť vo vzduchu, to aj prišlo v 75. minúte. Preťažená slovenská obrana neodkopla loptu v pokutovom území, ku ktorej sa dostal dôrazný van der Vaart a ten už prízemnou strelou nezaváhal - 2:0. V závere súboja sa na plynulosti hry odrazili aj viaceré striedania na oboch stranách, gól už nepadol a domáci tak po osemfinále MS 2010 v JAR uštedrili Slovensku druhú prehru.


Tréneri Bert van Marwijk a slovenské duo Stanislav Griga - Michal Hipp, poslali na trávnik takmer vypredaného štadióna Feyenoordu mužstvá v nasledovných zostavách:



Holandsko: Stekelenburg - van der Wiel, Heitinga, Bouma, Schaars - Robben, van Bommel, de Jong - Sneijder, van Persie, Afellay

Slovensko: Mucha - Pekarík, Saláta, Hubočan, Švento - Guédé, Čech - Stoch, Hamšík, Breznaník - Bakoš