Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Holandsko oznámilo nomináciu na MS, Cillessen do Kataru nepoletí

Tréner futbalistofv Holandska Louis van Gaal. Foto: TASR/AP

Tridsaťtriročný gólman nedávno odišiel z Valencie do holandského Nijmegenu, aj aby zvýšil svoje šance na účasť na MS.

Haag 11. novembra (TASR) - Holandský skúsený brankár Jasper Cillessen prekvapivo nefiguruje v záverečnej 26-člennej nominácii Holandska na blížiace sa MS v Katare. Tréner Louis van Gaal médiám oznámil konečnú súpisku v piatok.

Tridsaťtriročný gólman nedávno odišiel z Valencie do holandského Nijmegenu, údajne aj aby zvýšil svoje šance na účasť na MS. Cillessen v reprezentačnom drese odohral 63 stretnutí, pričom účinkoval v tíme "oranjes" na svetovom šampionáte v Brazílii v roku 2014, kde sa Holandsko umiestnilo na treťom mieste. Van Gaal ho však do nominácie nezaradil a uprednostnil brankárov Justina Bijlowa z Feyenoordu, Remka Pasveera z Ajaxu a prekvapujúceho Andriesa Nopperta z Heerenveenu.

Kľúčovými postavami v mužstve Van Gaala budú Virgil van Dijk, Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong, Steven Berghuis, Steven Bergwijn, Memphis Depay i Cody Gakpo. Holandsko sa predstaví v A-skupine, v ktorej sa v jeho prvom zápase stretne so Senegalom 21. novembra. Následne nastúpi proti Ekvádoru 25. novembra a domácemu Kataru o štyri dni neskôr. Informovala agentúra AFP.



Nominácia Holandska na MS v Katare:

Brankári: Justin Bijlow (Feyenoord Rotterdam), Remko Pasveer (Ajax Amsterdam), Andries Noppert (SC Heerenveen)

Obrancovia: Nathan Ake (Manchester City), Virgil van Dijk (FC Liverpool), Matthijs de Ligt (Bayern Mníchov), Jurrien Timber (Ajax), Stefan de Vrij (Inter Miláno), Daley Blind (Ajax), Denzel Dumfries (Inter Miláno), Tyrell Malacia (Manchester United), Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen)

Stredopoliari: Steven Berghuis (Ajax), Frenkie de Jong (FC Barcelona), Teun Koopmeiners (Atalanta Bergamo), Davy Klaassen (Ajax), Marten de Roon (Atalanta Bergamo), Xavi Simons (PSV Eindhoven), Kenneth Taylor (Ajax)

Útočníci: Steven Bergwijn (Ajax), Memphis Depay (FC Barcelona), Cody Gakpo (PSV Eindhoven), Vincent Janssen (Royal Antverpy), Luuk de Jong (PSV Eindhoven), Wout Weghorst (Beşiktaş Istanbul), Noa Lang (FC Bruggy)