Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Holandský cyklista Dumoulin nečakane prerušil kariéru

Holanďan Tom Dumoulin na trati v 20. etape TdF zo Saint-Pee-sur-Nivelle do Espelette v sobotu 28. júla 2018, archívne foto. Foto: TASR/AP

S tímom Jumbo-Visma má platný kontrakt do roku 2022.

Amsterdam 23. januára (TASR) - Holandský cyklista Tom Dumoulin sa z osobných dôvodov rozhodol prerušiť svoju úspešnú kariéru. V sobotu oznámil, že sa ťažko vyrovnáva s tlakom z profesionálneho športu a musí si premyslieť svoju budúcnosť.

Tridsaťročný Dumoulin je majster sveta v časovke z roku 2017, v rovnakom roku sa stal celkovým víťazom Giro d'Italia, v nasledujúcej sezóne bol druhý na Gire i Tour de France. Na konte má aj striebro z časovky na OH 2016 v Riu de Janeiro. V uplynulých rokoch ho trápili viaceré zdravotné problémy. S tímom Jumbo-Visma má platný kontrakt do roku 2022.
Holandský cyklista Tom Dumoulin oslavuje na pódiu po jeho víťazstve 1. etapy cyklistických pretekov Giro d'Italia v časovke jednotlivcov na 10,1 km v Jeruzaleme 4. mája 2018, archívne foto.
Foto: TASR/AP

Dumoulin uviedol, že už mesiace bojuje s tým, "ako byť profesionálny cyklistka": "S tlakom, ktorý s tým súvisí a očakávaniami rôznych strán. Chcem uspokojiť tím a fanúšikov, ale kvôli tomu som akosi zabudol na seba. Kto vie, kam ma to povedie." Dumoulin uviedol, že sa snaží nájsť odpoveď na otázku, čo v živote sám chce.

Nečakané rozhodnutie prišlo iba deň po tom, čo Jumbo-Visma oznámilo, že Dumoulin pôjde tento rok na Tour spolu s Primožom Rogličom, Stevenom Kruiswijkom a Woutom van Aertom. Informovala agentúra AFP.