Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Holandský tréner van Bronckhorst skončil na lavičke Glasgowu Rangers

Na archívnej snímke tréner Giovanni Van Bronckhorst. Foto: TASR/AP

"Jazdci" sú v domácej súťaži druhí, na svojho veľkého mestského rivala Celtic strácajú 9 bodov. V skupinovej fáze Ligy majstrov neuhrali v A-skupine ani jeden bod.

Glasgow 21. novembra (TASR) - Škótsky futbalový klub Glasgow Rangers v pondelok ukončil zmluvu s trénerom Giovannim van Bronckhorstom. Informovala o tom agentúra AFP. Dôvodom sú neuspokojivé výsledky tímu.

Bývalý kapitán holandskej reprezentácie doviedol klub v máji do finále Európskej ligy, v ktorom prehral s Eintrachtom Frankfurt. Rangers je v aktuálnom ročníku škótskej Premiership druhý a stráca na konkurenčný Celtic deväť bodov. Štyridsaťsedemročný Holanďan pôsobil v klube od 18. novembra 2021. "Predstavenstvo klubu vyjadruje úprimné poďakovanie Giovi za všetko úsilie. Bohužiaľ, výsledky a výkony za uplynulé mesiace nesplnili očakávania a predstavenstvo sa dnes rozhodlo ukončiť zmluvu. Momentálne hľadáme ového trénera," uviedli Rangers vo vyhlásení.

"Jazdci" sú v domácej súťaži druhí, na svojho veľkého mestského rivala Celtic strácajú 9 bodov. V skupinovej fáze Ligy majstrov neuhrali v A-skupine ani jeden bod, na konto si pripísali šesť prehier.