Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Šport

Homola v Monze prvé preteky nedokončil, v druhých deviaty

Matej Homola, BMW Foto: TASR/Edmund Orzsik

Homola prvé preteky nedokončil pre technické problémy.

Monza 24. marca (TASR) - Slovenský automobilový pretekár Maťo Homola z tímu Team Homola Motorsport sa cez víkend predstavil na úvodnom podujatí 5-dielneho seriálu ME FIA ETTC. Na okruhu v Monze prvé preteky pre technické problémy nedokončil, v druhých na svojom BMW 320si po štarte z predposledného mieta obsadil vo svojej triede 9. miesto.

"V prvých pretekoch som mal štartovať zo 7. miesta kvôli penalizácií. Bohužial, už pri príjazde na štartový rošt som pocítil, že auto ide na 3 valce, tak som to po minuloročných problémoch s motorom radšej odstavil," informoval Homola prostredníctvom svojej stránky.

Druhá jazda už slovenskému reprezentantovi vyšla lepšie, hoci sa musel dopredu tlačiť z nevýhodnej pozície na štarte. "Druhé preteky som štartoval z predposlednej pozície. Bolo to v silnom daždi strašne ťažké. Keď som za niekým išiel, nič som nevidel. Ale prebojovával som sa dopredu, snažil som sa posunúť o čo najviac priečok dopredu. V cieli som skončil deviaty v mojej triede, čo bolo z predposledného miesta na štarte maximum," dodal Homola, ktorý sa už na konci apríla predstaví na druhom podujatí Európskeho pohára cestovných automobilov na Slovakia Ringu.