Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Hondurasan Quaye dostal od FIFA dištanc na 18 mesiacov za doping

Na archívnej snímke z 27. januára 2022 zľava futbalista Hondurasu Wisdom Quaye a Kanaďan Cyle Larin v zápase kvalifikácie na Majstrovstvá sveta 2022 vo futbale Honduras - Kanada v honduraskom meste San Pedro Sula. Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) dala Hondurasanovi Wisdomovi Quayemu dištanc na 18 mesiacov za doping. Hráč mal pozitívny test na steroid clostebol v kvalifikačnom zápase MS proti USA. Foto: TASR - AP

Hráč mal pozitívny test na steroid clostebol v kvalifikačnom zápase MS proti USA.

Tegucigalpa 21. septembra (TASR) - Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) dala Hondurasanovi Wisdomovi Quayemu dištanc na 18 mesiacov za doping. Hráč mal pozitívny test na steroid clostebol v kvalifikačnom zápase MS proti USA.

Dvadsaťštyriročný Quaye priznal porušenie dopingových pravidiel a dohodol sa na odpykaní trestu, ktorý platí spätne a vyprší 1. augusta 2023. Obranca klubu Real Espaa odohral v kvalifikácii MS 2022 za národný tím tri stretnutia. Honduras sa umiestnil na poslednom mieste v osemčlennej kvalifikačnej skupine v severoamerickom regióne. Informovala agentúra AP.