Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Honzek zariadil výhru Vancouveru, bodovali aj Nemec, Demek a Kmec

Na snímke hokejista Samuel Honzek. Foto: TASR - Pavel Neubauer

V AHL bodoval Šimon Nemec, ktorý prihral na víťazný gól Tylera Wotherspoona v zápase Uticy Comets so Syracuse Crunch (4:3).

New York 25. marca (TASR) - Slovenský hokejový útočník Samuel Honzek zariadil víťazstvo Vancouveru Giants v nočnom zápase juniorskej WHL nad Kelownou Rockets 3:2. Osemnásťročný center sa podieľal na všetkých troch góloch svojho tímu, keď na prvý asistoval a ďalšie dva sám strelil. Honzek nazbieral v 43 dueloch prebiehajúcej sezóny už 56 bodov (23+33) a v tabuľke produktivity Giants mu patrí druhé miesto. Prvý Ty Thorpe (71 b) však odohral o 22 zápasov viac.

Vo WHL si vylepšili bodové štatistiky aj Jakub Demek a Viliam Kmec. Vo vzájomnom zápase svojich Kamloops Blazers respektíve Prince George Cougars (2:7) si obaja pripísali jednu asistenciu. Devätnásťročný obranca Kmec nazbieral v 60 dueloch 32 bodov (7+25), rovnako starý krídelník Demek má v 14 stretnutiach bilanciu 4+7.

V AHL bodoval Šimon Nemec, ktorý prihral na víťazný gól Tylera Wotherspoona v zápase Uticy Comets so Syracuse Crunch (4:3). Druhý muž vlaňajšieho draftu NHL získal v 55 zápasoch 25 bodov (9+16).