Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Horanský postúpil do finále HSC Cup v Piešťanoch

Na snímke slovenský tenista Filip Horanský odvracia úder svojho krajana Andreja Glváča, archívna snímka Foto: TASR - Martin Baumann

Vo finále v Piešťanoch nastúpi Klein proti Horanskému.

Piešťany 25. júla (TASR) - Filip Horanský sa stal prvým finalistom dvojhry na tenisovom turnaji HSC Cup v Piešťanoch. V sobotnom semifinále zdolal ako druhý nasadený štvorku podujatia Alexa Molčana 6:3, 6:1.

Piaty nasadený Lukáš Klein zdolal v sobotnom semifinále dvojhry na tenisovom turnaji HSC Cup v Piešťanoch jednotku podujatia Andreja Martina 6:2, 6:3. Vo finále sa stretne s Filipom Horanským, ktorý si poradil s Alexom Molčanom 6:3, 6:1.

Víťazovi predošlého turnaj Privatbanka Open Molčanovi duel nevyšiel, v prvom sete síce držal so súperom krok, ale v piatej hre stratil podanie, kým Horanský si udržal stopercentnú bilanciu a dobrý výkon potvrdil, keď premenil hneď prvý setbal. Druhý set bol jednoznačne v réžii Horanského, po dvoch brejkoch viedol už 4:0. Molčanovi sa podarilo už iba skorigovať na 1:5, brejkbal v siedmom geme nevyužil, a tak Horanský za 67 minút postúpil do finále.

Pre Horanského to bude prvé finále v rámci Peugeot Tennis Tour 2020. "S Alexom trénujeme dosť často, takže je to vždy zložitejšie hrať proti niekomu, koho veľmi dobre poznám, dokonca máme aj rovnakého trénera. Mne ten zápas vyšiel na výbornú, Alex trochu kazil, ale z moje strany to bol solídny výkon," povedal Horanský pre web stz.sk.

Druhé semifinále začalo s výrazným oneskorením pre výdatný dážď. Obaja hráči si držali svoje podanie až do šiestej hry, keď Klein premenil tretí brejkbal, ktorý potvrdil čistou hrou. Za stavu 5:2 viedol 40:0, Martin zabojoval, no súper na štvrtý pokus dotiahol set do víťazného konca.

V druhom sete sa dostal Martin do vedenia 2:1, keď zlomil Kleinov druhý servis, výhodu však nevyužil a vzápätí nechal súpera vyrovnať. Kľúčový moment nastal v ôsmom geme, keď Klein opäť získal brejkbal a následne bez komplikácii spečatil postup do finále.

"Hralo sa mi fajn. Jediné, s čím som mal problém, bolo využívanie šancí. Keď ma brejkol v druhom sete, tak som našťastie dokázal hneď kontrovať. Výsledok vyzerá jednoznačne, ale aj on mal svoje príležitosti a niekedy je to o pár loptičkách," povedal pre portál Slovenského tenisového zväzu 22-ročný Klein, pre ktorého to bude už tretie finále v rámci série Peugeot Tennis Tour 2020.

Klein sa prebojoval spolu s Filipom Poláškom aj do finále štvorhry, najvyššie nasadený pár sa v ňom stretne s dvojkami Krištofom Minárikom a Jánosom Feketem.

semifinále - dvojhra:



Lukáš Klein (SR-5) - Andrej Martin (SR-1) 6:2, 6:3,
Filip Horanský (SR-2) - Alex Molčan (SR-4) 6:3, 6:1


štvorhra - semifinále:



Filip Polášek, Lukáš Klein (1) - Tomáš Líška, Martin Dobrý (3) 6:1, 6:2, Krištof Minárik, János Fekete (2) - Michal Novanský, Lukáš Pokorný 6:1, 3:6, 10:6