Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Hossov dres vyvesili medzi legendy, Chicago podľahlo Pittsburghu 3:5

Marián Hossa (vľavo) a jeho rodina pózujú na fotografiách, keď Chicago Blackhawks dvíha transparent s jeho číslom počas slávnostného vyradenia dresu v United Center pred hokejovým zápasom NHL medzi Pittsburgh Penguins a Blackhawks v Chicagu, nedeľa, november 20, 2022. Foto: TASR/AP

Domáci podľahli súperovi 3:5, "tučniakov" potiahol najmä kapitán Sidney Crosby.

New York 21. novembra (TASR) - Hokejový klub Chicago Blackhawks slávnostne vyvesil pred zápasom s Pittsburghom pod strechu štadióna United Center dres Mariána Hossu. Domáci podľahli súperovi 3:5, "tučniakov" potiahol najmä kapitán Sidney Crosby. Kanadský útočník sa blysol gólom a tromi asistenciami.

Hossa získal Stanleyho pohár s Blackhawks v rokoch 2010, 2013 a 2015. "Bolo to skvelé, bolo to špeciálne. Som tak šťastný pre Mariána a jeho rodinu a je skvelé, že som bol súčasťou tejto pocty. A je to zaslúžená pocta," uviedol pre nhl.com útočník Chicaga Patrick Kane.

V dueli sa hostia ujali vedenia v prvej tretine, v druhej zvýšil na 2:0 Jevgenij Malkin. Pre ruského útočníka to bol 1000. zápas v NHL. "Výnimočná noc. Dúfam, že zostanem s týmto úžasným tímom i klubom celý život," uviedol Malkin po stretnutí.

Hostia viedli neskôr už 3:0, domáci potom pridali a vyrovnali na 3:3. V 57. minúte však strelil Crosby rozhodujúci gól. Chicago tak zaznamenalo štvrtú prehru za sebou, pričom v predchádzajúcom stretnutí prehralo na ľade Bostonu vysoko 1:6. "Je to frustrujúce, chalani sa naozaj snažia a hrali oveľa lepšie ako v Bostone. Prehrávali sme síce 0:3, ale hráči predviedli kvalitný výkon," povedal tréner domácich Luke Richardson.

V ďalšom zápase zdolal domáci Columbus "panterov" z Floridy 5:3. Domáci brankár Daniil Tarasov si vytvoril osobné maximum, keď mal 47 úspešných zákrokov. Rus pritom chytal prvýkrát od 25. októbra a tím ho povolal z nižžej AHL. "Na začiatku som bol trochu nervózny, prešlo to po niekoľkých strelách. V NHL som nehral dlhšiu dobu," priznal Tarasov po stretnutí. Jeho náprotivok Sergej Bobrovský inkasoval päť gólov z 23 striel. "Vždy považujem za výnimočné hrať proti ruskému brankárovi. Dnes to bolo ešte výnimočnejšie, keďže sme obaja z Novokuznecku," dodal Tarasov.



NHL výsledky:

Chicago Blackhawks - Pittsburgh Penguins 3:5 (0:1, 2:2, 1:2)
Góly: 30. Khaira (Dickinson), 37. Kane (Toews, Murphy), 56. Kurashev – 2. McGinn (Rakell, Crosby), 23. Malkin (Poehling, Joseph), 25. Rakell (Crosby, Pettersson), 57. Crosby (Guentzel, Letang), 60. Carter (Crosby, Letang). Brankári: Söderblom - DeSmith, strely na bránku: 32:25.

Columbus Blue Jacktes - Florida Panthers 5:3 (1:1, 1:1, 1:3)
Góly: 12. Činachov, 23. Johnson (Gaudreau, Björk), 42. Kuraly (Robinson, Peeke), 48. Gaudreau (Nyquist), 59. Jenner (Gaudreau, Bemström) – 8. Tkachuk (Forsling), 37. Ekblad (Forsling, Cousins), 60. White (Cousins, Mahura). Brankári: Tarasov - Bobrovský, strely na bránku: 23:50.