Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Houston vymenil Westbrooka do Washingtonu za Walla a voľbu v drafte

Hráč Houstonu Russell Westbrook počas zápasu zámorskej basketbalovej ligy NBA Houston Rockets - Minnesota Timberwolves v Houstone v noci na 11. marca 2020. Foto: TASR/AP

Tridsaťročný Wall pôsobil celú doterajšiu kariéru len v drese Washingtonu, ktorý ho v roku 2010 draftoval z prvého miesta.

Washington 3. decembra (TASR) – Klub basketbalovej NBA Houston Rockets vymenil hviezdneho rozohrávača Russella Westbrooka do Washingtonu Wizards. Opačným smerom putovali John Wall a voľba v 1. kole draftu 2023. Informáciu priniesla televízna stanica ESPN.

"Možnosť získať hráča Westbrookovho kalibru sme si jednoducho nemohli nechať ujsť. Napriek tomu nebolo jednoduché vzdať sa Walla, jedného z najlepších hráčov v histórii našej organizácie. Prínos, ktorý pre nás mal, sa nedá opísať slovami a navždy mu budeme vďační," povedal generálny riaditeľ Wizards Tommy Sheppard.

Tridsaťročný Wall pôsobil celú doterajšiu kariéru len v drese Washingtonu, ktorý ho v roku 2010 draftoval z prvého miesta. Celú predchádzajúcu sezónu však pauzoval pre zranenie a v tej predtým odohral len 32 duelov. O dva roky starší Westbrook odišiel z Houstonu už po prvej sezóne. Vedenie Rockets ho priviedlo z Oklahomy City, aby pomohol ukončiť 25-ročné čakanie na triumf v NBA. Napriek tomu, že mal priemer 27,2 bodu na zápas, tím stroskotal v semifinále play off Západnej konferencie na neskoršom víťazovi Los Angeles Lakers. Vo Washingtone sa Westbrook stretne s trénerom Scottom Brooksom, pod ktorým hral sedem rokov v Oklahome.