Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Šport

Howe označil Pochettinov koniec v Chelsea za smutný pre Premier League

Na archívnej snímke z 23. apríla 2024 tréner Chelsea Londýn Mauricio Pochettino sleduje zápas anglickej Premier League Arsenal Londýn - Chelsea Londýn v Londýne. Foto: TASR/AP

Pochettino pôsobil v minulosti v Paríži Saint-Germain i Tottenhame. Do Chelsea prišiel na konci sezóny 2022/23 a dojem z neúspešného ročníka napravil tým, že s ňou postúpil do futbalovej Európy.

Newcastle 23. mája (TASR) - Eddie Howe, tréner futbalistov Newcastlu, označil koniec Mauricia Pochettina na lavičke Chelsea za krutý a smutný pre anglickú Premier League. Vedenie londýnskeho klubu ukončilo spoluprácu s Argentínčanom po vzájomnej dohode, hoci vo svojej prvej sezóne s tímom postúpil do kvalifikácie Európskej konferenčnej ligy.

"Myslím si, že Mauricio je veľmi dobrý tréner. Darí sa mu neuveriteľne dobre bez ohľadu na to, aký klub vedie. Pre Premier League je veľmi smutné, ak takýto tréner príde o prácu. Najmä je to však kruté, pretože jeho výkony v Chelsea boli veľmi dobré," uviedol podľa agentúry AFP Howe, kouč tímu, v ktorom pôsobí aj slovenský reprezentačný brankár Martin Dúbravka.

V uplynulom ročníku skončila Chelsea na šiestom mieste, vo finále Anglického ligového pohára prehrala 0:1 s Liverpoolom. V Anglickom pohári FA nestačila v rovnakom pomere na Manchester City v semifinále (0:1).

Pochettino pôsobil v minulosti v Paríži Saint-Germain i Tottenhame. Do Chelsea prišiel na konci sezóny 2022/23 a dojem z neúspešného ročníka napravil tým, že s ňou postúpil do futbalovej Európy. Na lavičke vtedy nahradil Grahama Pottera.