Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Hráči AC Miláno zvíťazili v derby nad Interom so Škriniarom 3:2

Na snímke hráč Fiorentiny Christian Kouame oslavuje gól v zápase 5. kola talianskej Serie A vo futbale ACF Fiorentina - Juventus Turín (1:1) vo Florencii v sobotu 3. septembra 2022. Foto: TASR/AP

Hráči Juventusu Turín získali bod na pôde Fiorentiny po výsledku 1:1.

Rím 3. septembra (TASR) - Sobotné milánske derby v 5. kole talianskej Serie A sa stalo korisťou futbalistov AC. Majstrovský tím zdolal hráčov Interu v zostave aj so slovenským obrancom Milanom Škriniarom 3:2. Dva góly si pripísal Rafael Leao.

Inter sa dostal do vedenia, keď v 21. minúte skóroval z rýchleho protiútoku Marcelo Brozovič. Ďalšie tri zásahy však prišli od hráčov AC. Leao vyrovnal už v 28. minúte a skóroval aj po hodine hry, keď zvýšil na 3:1. O sedem minút sa však v šestnástke presadil Edin Džeko a postaral sa o dramatický záver. Vyrovnať mohol predovšetkým Hakan Calhanoglu umiestnenou strelou do rohu bránky v 77. minúte, no brankár Mike Maignan sa zaskvel exportným zákrokom. Inter si pripísal druhú prehru v sezóne, AC má tretie víťazstvo v ročníku.

Inter si pripísal druhú prehru v sezóne, AC má tretie víťazstvo v ročníku a jedenásť bodov na druhom mieste tabuľky. Rovnaký počet nazbieral aj vedúci SSC Neapol, ktorý uspel na ihrisku Lazia Rím 2:1, keď otočili vývoj Kim Min-Jae a Chviča Kvaracšelia. Slovenský stredopoliar Stanislav Lobotka hral v drese hostí do 90.+2 min. Neapol je na čele tabuľky o skóre pred obhajcom titulu.

Hráči Juventusu Turín získali bod na pôde Fiorentiny po výsledku 1:1. V sezóne sú naďalej bez prehry, no pripísali si už tretiu remízu. Oba góly padli v úvodnej polhodine. Turínčania viedli po zásahu Arkadiusza Milika v 9. minúte, o dvadsať minút neskôr vyrovnal po úspešnom rýchlom protiútoku Christian Kouame. Klub z Florencie bol k zisku troch bodov bližšie, lenže tesne pred prestávkou nepremenil pokutový kop Luka Jovič, keď trafil žrď.



Serie A - 5. kolo:

AC Miláno - Inter Miláno 3:2 (1:1)

Góly:
28. a 60. Leao, 54. Giroud - 21. Brozovič, 67. Džeko

/M. Škriniar (Inter) odohral celé stretnutie/



ACF Fiorentina - Juventus Turín 1:1 (1:1)

Góly:
29. Kouame - 9. Milik


Lazio Rím - SSC Neapol 1:2 (1:1)

Góly: 4. Zaccagni - 38. Kim Min-Jae, 61. Kvaracšelia

/S. Lobotka (Neapol) hral do 90.+2 min/