Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Šport

Hráči Banskej Bystrice zvíťazili nad Nitrou 2:1

Radosť hráčov Banskej Bystrice Foto: TASR/Dušan Hein

Oba góly Bystrice strelil Michal Hudec.

Banská Bystrica 9. decembra (TASR) – Domáci si už skompletizovali káder o posledného Kanaďana z NHL Glassa, no nejakú výraznú výhodu nenabudli. Nitrania so svojím húževnatým spôsobom hry boli ťažké sústo a len jediný raz dovolili po dvoch tretinách rozvlniť sieť za svojím brankárom Valentom. Gól to bol upotený, vydretý i šťastný, keď v presilovke piatich na troch sa Hudecova strela z uhla premenila na tečovanú a gólovú. Bystričania v predchádzajúcom zápase proti Žiline strelili tri góly v presilovke a aj proti Nitre im pomohla početná prevaha. V rovnovážnom stave mali problémy, a tak bolo skóre neustále na vážkach. V prvej tretine už v úvodnej minúte mal na hokejke gól hosťujúci Stümpel, v 7. min zasa domáci Lamper a v ôsmej musel v spletitej situácii neuznať gól Nitry videorozhodca, keď v bránkovisku poctivo zapracoval Hrnka. Druhú tretinu prifarbil gól Hudeca, no aj šance Lukacevica, tutovka Stonera v presilovke i ďalšie jeho dve strelecké parkety.

Nitrania sa neustále udržiavali na hladine a aj keď veľa nevymysleli, v 24. min sa pripomenul Tománek a brankár Slipčenko v dokonalom reflexe. Rébus zápasu spočíval na ďalšom góle, domáci ho v presilovke nestrelili, no v 46. min po učebnicovom prečíslení už áno. Handzuš naservíroval puk tak dokonale, že Hudec nekompromisným spôsobom rozvlnil sieť. Nitrania od 46. min odkrajovali štvorminútovú presilovku a bola ich to viacmenej ich posledná šanca na zvrat, navyše po vylúčení Handzuša si mohli zahrať 58 sekúnd piatich na troch. Lukratívnu ponuku aj využili, po dokonalom vyšachovaní sa nemýlil zblízka Podstavek. Z klasickej záverečnej zápletky, po dobrej príležitosti Heizera v 52. min, strele Podstavka o štyri minúty neskôr i ďalšej presilovke Nitry v závere, vyšli lepšie domáci, keď ustáli aj aj minútovú power play súpera so šancou Podstavka.


HC'05 B. Bystrica - HK Nitra 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)

Góly: 33. a 46. Hudec - 50. Podstavek. Rozhodcovia Mikula, Minář ((obaja ČR) - Stano, Holienka, vylúčení 8:7, presilovky 1:1, v oslabení 0:0, zmeny: 21. navyše Segľa (Nitra), 2169 divákov.




Hlasy po zápase:

Vladimír Országh, tréner B. Bystrice:"Bojovné stretnutie, s množstvom súbojov. Sme spokojní s bojovnosťou, nasadením, bol to najviac emotívny zápas, hráči sa hádzali do striel, nasadenie bolo hraničné. Nebol to najlepší výkon v sezóne, ale chalani podali najoduševnejší výkon. Miša Handzuša by som rád prehováral, aby zostal, no je to na ňom. Pred jeho príchodom sme mali najmladší káder, mladí sa učia od starších, Glass zapôsobil ako živý hráč využiteľný vo všetkých situáciách. Hra sa nám zmenila, predtým sme podávali málo vyrovnané výkony, hráči z NHL navodili správnu atmosféru, profesionálnu, so stopercentným nasadením, to nemôže u nich nikdy chýbať."

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: "Bolo to bojovné stretuntie, s množstvom vylúčení, chcelo to len viac gólov. Pri takom chudobnom výsledku sa môže stať čokoľvek, mohli sme zápas zvrátiť, chýbala nám však uvoľnenosť a možno sme mali aj väčší rešpekt ako by bolo vhodné."

Michal Hudec, autor dvoch gólov domácich: "Prvýkrát som v sezóne strelil dva góly. Cítil som sa super, prišla nová krv, energia, malo to grády, prišlo veľa ľudí, všetci sme si to užívali. Môj prvý gól bol o šťastí, odrazenom puku, druhý gól bol po peknej akcii, vypálil som to z prvej. Nitru sme konečne zdolali, bol to výborný výkon, diváci si to užili."

Jozef Stümpel, opora Nitry: "Dobrá atmosféra, škoda, že sa nevyhralo. Hrali sme proti súperovi výrazne posilnenom, taká je momentálne cesta hokeja. Určité pozitívum to prinesie, záleží od klubu a stratégie. Bolo to v závere aj o vhadzovaní s Mišom Handzušom, snažil som sa byť lepší. Škoda, že nám puk nepadol do siete, len poskakoval, to bolo všetko. Nevyšli nám presilovky, aj sme faulovali, dopustili presilovku o dvoch hráčov. Bohužiaľ, nevyšlo nám to."