Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Hráči HK Spišská Nová Ves nestačili na HC Košice v 10. kole

Martin Belluš, archívna snímka. Foto: TASR Milan Kapusta

Východoslovenské derby sa hralo naposledy medzi Spišskou Novu Vsou a Košicami 12. februára 2010.

Spišská Nová Ves 22. októbra (TASR) - Hokejisti HC Košice zvíťazili v piatkovom zápase 10. kola Tipos extraligy na ľade HK Spišská Nová Ves vysoko 7:1 a poskočili na 6. miesto tabuľky. Domácim patrí predposledná priečka.



HK Spišská Nová Ves - HC Košice 1:7 (0:2, 0:3, 1:2)

Góly: 59. Štrauch (Atwal, Tyczynskí) - 2. Lapšanský (Belluš), 18. Paršin (Chovan), 30. Pereskokov (Jokeľ), 33. Pherson (Slovák), 37. Tansey (Chovan, Paršin), 45. Rogoň (Belluš), 49. Milý (Havrila, Jokeľ). Rozhodovali: Žák, Konc st. – Junek, Crman, vylúčení: 8:4, navyše: Petgrave (SNV) 10+DKZ OT, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0

Spišská Nová Ves: Melicherčík (23. Surak) – Petgrave, Atwal, Romaňák, Ordzovenský, Česánek, Chovan, M. Malina, Olejník - Džugan, Černý, Kuru - Vrábeľ, Halama, Rapáč – Štrauch, Tyczynskí, Ščurko – Hamráček, Vartovník, Tomala

Košice: Riečický – Saucerman, Šedivý, Tansey, Deyl, Romančík, Cibák, Jacko – Bartánus, Slovák, McPherson – Pereskokov, Chovan, Parshin – Lapšanský, Rogoň, Belluš – Milý, Havrila, Jokeľ




Východoslovenské derby sa hralo naposledy medzi Spišskou Novu Vsou a Košicami 12. februára 2010, vtedy domáci prehrali 1:4. Hostia od úvodu udávali tempo, už v 2. minúte strelil gól Lapšanský za asistencie Belluša. Hostia mali navrch aj ďalej a potvrdili to druhým gólom z hokejky Paršina.

Košičania držali opraty zápasu aj v druhej tretine. V 26. minúte síce nevyužili presilovku 5:3, no po polhodine hry zvýšil na 3:0 Pereskokov a po ňom skórovali aj Pherson a Tansey. Za domácich mohol znížiť Štrauch, no nepremenil trestné strieľanie.

Aj záverečná tretina bola v réžii Košíc. V 45. minúte sa individuálne predviedol Belluš a z jeho prihrávky strelil šiesty gól Rogoň. V 46. minúte domáci dostali puk do siete, rozhodcovia však gól neuznali. Na 7:0 potom zvýšil Milý a Spišská sa dočkala až v 59. minúte, keď zaznamenal čestný gól Štrauch.

Hlasy po zápase:

Miroslav Mosnár, tréner HK Spišská Nová Ves: "Ťažšie sa mi hodnotí dnešný zápas. Určite nás naštrbil prvý gól, psychika išla dole. Súper hral dobre, my sme hrali staticky. Pri dorážkach sme boli málo razantní, súper nám dal lekciu z koncovky. Do nedele musíme dať dohromady kabínu."

Kalle Kaskinen, tréner HC Košice: "Mali sme veľmi dobrý začiatok zápasu. Strelili sme rýchly gól, musím vyzdvihnúť koncentráciu počas celého zápasu, ako aj pohyb hráčov. Náš dobrý výkon podporil aj brankár, vždy keď sme ho potrebovali, bol tam. Som rád, že sme dokázali hrať celých 60 minút."