Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Hráči Wolfsburgu dostali trest, budú sprevádzať sprievodcov vo vlaku

Na archívnej snímke z 3. septembra 2022 vpravo hráč nemeckého VfL Wolfsburg Max Kruse reaguje počas zápasu nemeckej Bundesligy VfL Wolfsburg - 1. FC Kolín vo Wolfsburgu. Foto: TASR/AP

Výkonný riaditeľ klubu Jörg Schmadtke pre noviny Wolfsburger Allgemeine Zeitung uviedol, že skúmali niekoľko nápadov, ako hráčov potrestať.

Wolfsburg 13. decembra (TASR) - Hráči nemeckého futbalového tímu VfL Wolfsburg budú počas celého dňa sprevádzať nemeckých železničných sprievodcov. Netypický trest si takýmto spôsobom odpykajú za to, že počas protipandemických opatrení nenosili vo vlaku rúška.

Incident sa stal v októbri, keď niektorí hráči bundesligového tímu nemali po ceste na zápas s Bayerom Leverkusen povinné rúška. Zo sprievodcu, ktorý ich žiadal, aby si ich nasadili, si ešte uťahovali. Celú scénu zaznamenal na mobil zamestnanec nemeckých železníc, ktorý bol vo vlaku. Vedenie Wolfsburgu hráčov podrobilo kritike a odsúdilo ich "neprofesionálne a nevhodné správanie."

Výkonný riaditeľ klubu Jörg Schmadtke pre noviny Wolfsburger Allgemeine Zeitung uviedol, že skúmali niekoľko nápadov, ako hráčov potrestať. Napokon sa rozhodli pre doprovod sprievodcov počas celej ich dennej služby.