Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Hráčky UKF Nitra postúpili do osemfinále Challenge Cup-u cez zlatý set

Radosť hráčok Nitry po vyhratom prvom sete v odvete šestnásťfinále Challenge Cupu žien vo volejbale medzi Volley project UKF Nitra - Kazanlak 24. novembra 2021 v Nitre. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Prvý duel vyhral Kazanlak doma 3:0.

Nitra 24. novembra (TASR) - Volejbalistky Volley project UKF Nitra postúpili do osemfinále európskeho Challenge Cup-u. V odvete šetnásťfinále vyhrali doma nad bulharským tímom Kazanlak 3:1 a ďalej ich posunul zlatý set, v ktorom triumfovali 15:9. Prvý duel vyhral Kazanlak doma 3:0.

odveta šetnásťfinále Challenge Cup-u žien:



Volley project UKF Nitra - Kazanlak 3:1
(22, -21, 21, 16), zlatý set 15:9

duel trval 131 minút, rozhodovali: Hristov (Sev. Mac.) a Fragkakis (Gr.)

/prvý zápas 0:3, postúpila Nitra/


Hlas po zápase:


/zdroj: svf.sk/
František Bočkay, tréner Volley project UKF: "Určite sme veľmi radi, že sme vyhrali. Už po zápase v Bulharsku som hráčkam povedal, že máme dostatočnú tímovú silu na to, aby sme v domácom prostredí zápas vyhrali a postúpili ďalej. Paradoxne, začali sme zle a na začiatku prvého setu sme pokazili veľa podaní. To sme našťastie zmazali výbornou obranou a útokom po obrane. Zlom dvojzápasu prišiel v treťom sete, ktorý sme v koncovke práve vďaka dobrému útoku po obrane otočili, vyhrali a zvíťazili aj vo štvrtom sete. Zlatý set bol veľmi emočný. Museli sme však svoje emócie držať na uzde a ukázať aj pokoru. Obetavým a výborným výkonom sme napokon zvíťazili a hráčkam za to ďakujem. V ďalšom kole nás čaká Cannes, čo je ´iná´ volejbalová liga."