Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Hráčky vo Wimbledone budú môcť nosiť farebné spodné prádlo

Ilustračná fotografia. Foto: TASR/AP

Tenistky v uplynulom období často kritizovali organizátorov, aby zmenili svoje pravidlá, podľa ktorých musia hráčky nosiť iba biele oblečenie.

Londýn 17. novembra (TASR) - Tenistky vo Wimbledone budú môcť od budúcoročného turnaja nosiť spodný diel prádla v tmavých farbách. Vo štvrtok to oznámil All England Club. Tenistky v uplynulom období často kritizovali organizátorov, aby zmenili svoje pravidlá, podľa ktorých musia hráčky nosiť iba biele oblečenie.

Počas uplynulého turnaja upriamila vo Wimbledone pozornosť na tabuizovanú tému menštruácie tenistiek Britka Alicia Barnettová. Podľa 28-ročnej deblovej špecialistky by podujatie mohlo upustiť od niektorých tradícií, keďže nastupovať počas "svojich dní" v bielom oblečení nepridáva hráčkam na komforte.

Výkonná riaditeľka Sally Boltonová povedala: "Sme odhodlaní podporovať hráčky a počúvať ich spätnú väzbu o tom, ako môžu podávať čo najlepší výkon. S potešením potvrdzujem, že po konzultácii s hráčkami sme sa rozhodli aktualizovať pravidlo o bielom oblečení vo Wimbledone. To znamená, že od budúceho roka budú mať ženy a dievčatá možnosť nosiť farebný spodný diel prádla. Dúfame, že táto úprava pravidiel pomôže hráčkam sústrediť sa čisto na svoj výkon a uľaví sa im od potenciálnej úzkosti."