Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Hráčmi mesiaca apríl majstri Šepeľová a Mlynarčík

Na snímke zľava kapitánka Zuzana Šepeľová (Bratislava) a Tereza Hrušecká (Pezinok) počas tretieho zápasu finále play off extraligy vo volejbale žien medzi VK Slávia EU Bratislava – Strabag VC Bilíková Pezinok 10. apríla 2021 v Bratislave. Foto: TASR - Jakub Kotian

Kapitánka Slávie bola aj v extraligovom finále proti Strabagu VC Bilíkova Pezinok líderkou tímu, výraznou mierou prispela k zisku titulu a domáceho double.

Bratislava 20. apríla (TASR) - Lídri majstrovských tímov smečiarka Zuzana Šepeľová zo Slávie EU Bratislava a univerzál Peter Mlynarčík z Rieker UJS Komárno sa stali Hráčmi mesiaca apríl v najvyšších slovenských volejbalových súťažiach extralige žien a extralige mužov 2020/2021.

Šepeľová ako jediná získala ocenenie druhýkrát v sezóne (aj vo februári) a celkovo už po štvrtý raz (predtým vo februári a novembri 2019). Mlynarčík nadviazal na marcový úspech svojho spoluhráča Františka Ogurčáka, Hráčom mesiaca sa stal druhýkrát - premiérovo v novembri 2018 v drese Prievidze.

Kapitánka Slávie bola aj v extraligovom finále proti Strabagu VC Bilíkova Pezinok líderkou tímu, výraznou mierou prispela k zisku titulu a domáceho double. V prvom zápase série pomohla 10 bodmi k výhre 3:0, v päťsetovom súboji v Pezinku získala 26 bodov (z toho 4 esá, 2 bloky) a najviac bodujúcou hráčkou (16 b.) bola aj v treťom súboji v Dome športu (3:1). Vo finále dosiahla priemer 4,33 bodu na set a tešila sa už zo štvrtého majstrovského titulu.

Šepeľová dala počas extraligovej sezóny najviac es (38), v počte bodov (348) aj bodov na set (3,78) skončila druhá za Erikou Bočkayovou z Volley project UKF Nitra a v komplexnom hodnotení smečiarok obsadila 1. priečku. Vyslúžila si tiež premiérovú nomináciu do národného tímu.

Dvadsaťdeväťročný Mlynarčík bol najviac bodujúcim hráčom oboch aprílových finálových stretnutí proti TJ Spartak Myjava - najskôr získal 21 bodov (útok 61 percent) pri prehre 1:3 v treťom zápase série u súpera a vo štvrtom dueli sa na trojsetovej "zlatej" domácej výhre podieľal 20 bodmi (útok 54 percent, 4 esá). Pre 76-násobného slovenského reprezentanta so skúsenosťami z Rakúska, Nemecka a Česka to bol tretí domáci titul (2014 s Humenným a 2019 s Prievidzou).

Mlynarčík sa zaradil aj na popredné priečky sezónnych štatistík - s 395 bodmi bol druhý za Patrikom Lamancom z VK KDS Šport Košice a s priemerom 4,88 bodu na set tretí za Lamancom a Poliakom Lukaszom Szarekom z VK MIRAD UNIPO Prešov. Súperom nasúkal celkovo 34 es, čo mu v Top 5 súťaže vynieslo 4. miesto. Informácie priniesol web Slovenskej volejbalovej federácie.