Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Hráčmi týždňa NHL Matthews, Carlson a Huberdeau

Hokejista Toronta Maple Leafs Auston Matthews sa usmieva po strelení hetriku v zápase zámorskej hokejovej NHL Toronto Maple Leafs - Colorado Avalanche v Toronte v stredu 1. decembra 2021. Foto: TASR/AP

Matthews nazbieral v štyroch zápasoch 11 bodov za sedem gólov a štyri asistencie a Torontu pomohol k šiestej účasti v play off v sérii.

New York 11. apríla (TASR) - Center Toronta Maple Leafs Auston Matthews, obranca Washingtonu Capitals John Carlson a krídelník Floridy Panthers Jonathan Huberdeau sa stali hráčmi týždňa v zámorskej hokejovej NHL.

Matthews nazbieral v štyroch zápasoch 11 bodov za sedem gólov a štyri asistencie a Torontu pomohol k šiestej účasti v play off v sérii. Pri víťazstve nad Tampou Bay 6:2 si pripísal už štvrtý hetrik a ôsmy víťazný gól v prebiehajúcej sezóne. Matthews natiahol svoju bodovú sériu na 16 zápasov. V tomto ročníku odohral 67 duelov a na konte má už 58 gólov, čo je najviac zo všetkých hráčov, a 99 bodov.

Carlson strelil v troch zápasoch rovnaký počet gólov a pridal aj päť asistencií. Capitals aj vďaka nemu zaznamenali tri víťazstvá. Proti Tampe (4:3) dosiahol svoj tretí štvorbodový zápis v kariére (2+2). Tridsaťdvaročný bek odohral v ročníku 68 duelov a pripísal si 63 bodov (14+49).

Huberdeau zaznamenal v troch dueloch sedem bodov (3+4) a sedem "plusiek". V súboji s Torontom (7:6) strelil dva góly, pridal tri asistencie a pokoril stobodovú métu v prebiehajúcej sezóne. V 72 dueloch má na konte 104 bodov (27+77), o štyri viac nazbieral len Connor McDavid z Edmontonu.