Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Hráčmi týždňa NHL sa stali Orlov, Giroux a Gustavsson

Pravé krídlo Ottawy Senators Claude Giroux (28) počas zápasu s Columbus Blue Jackets počas druhej tretiny hokejového zápasu NHL, v sobotu 4. marca 2023 v Ottawe v Ontáriu. Foto: TASR/AP

Ocenenie druhej hviezdy týždňa získal Claude Giroux. Krídelník Ottawy Senators mal identickú bodovú bilanciu ako Orlov.

New York 6. marca (TASR) - Obranca Dmitrij Orlov z Bostonu Bruins sa vďaka zisku deviatich bodov v štyroch zápasoch stal prvou hviezdou uplynulého týždňa hokejovej NHL. Na víťaznej sérii najúspešnejšieho tímu celej súťaže, ktorá trvá už desať stretnutí, sa v uplynulých siedmich dňoch podieľal tromi gólmi a šiestimi asistenciami.

Ocenenie druhej hviezdy týždňa získal Claude Giroux. Krídelník Ottawy Senators mal identickú bodovú bilanciu ako Orlov. Kanadský tím aj vďaka jeho produktivite ťahá päťzápasovú šnúru víťazstiev a iba tri body ho delia od zisku voľnej karty vo Východnej konferencii pre účasť v play off.

Treťou hviezdou týždňa sa stal švédsky brankár Filip Gustavsson z Minnesoty Wild, ktorý v sledovanom období inkasoval jediný gól zo 71 striel a pomohol tímu k dvom triumfom. Gustavsson zaznamenal 98,6-percentnú úspešnosť zákrokov. V dueli s Calgary (3:0) zlikvidoval 31 striel a tešil sa z druhého shutoutu v zámorskej kariére.