Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Hráčmi týždňa v NHL sú McDavid, Bratt a Fleury

Na archívnej snímke z 26. októbra 2022 sprava hráč Edmontonu Connor McDavid a hráč St. Louis Nick Leddy v zápse zámorskej hoekjovej NHL St. Louis Blues - Edmonton Oilers v St. Louis. Foto: TASR - AP

McDavid v štyroch stretnutiach zaznamenal štyri góly a štyri asistencie a pomohol Oilers k vyhrám vo všetkých štyroch dueloch.

New York 31. októbra (TASR) - Center Edmontonu Connor McDavid sa stal Hráčom týždňa v zámorskej hokejovej NHL Medzi tromi najväčšími hviezdami sa podľa oficiálnej stránky súťaže ocitli aj krídelník New Jersey Devils Jesper Bratt a brankár Minnesoty Wild Marc-Andre Fleury.

McDavid v štyroch stretnutiach zaznamenal štyri góly a štyri asistencie a pomohol Oilers k vyhrám vo všetkých štyroch dueloch. Kanaďan už bol v tejto sezóne medzi najlepšou trojicou. V prvom hodnotení bol druhou hviezdou.

Švéd Bratt, ktorý je spoluhráč slovenského útočníka Tomáša Tatara z New Jersey, bodoval vo všetkých deviatich dueloch "Devils" od začiatku sezóny. Dvadsaťštyriročný krídelník pomohol svojmu tímu počas týždňa k trom triumfom, keď dal štyri góly a na tri prihral.

Brankár Fleury odchytal tri zápasy Minnesoty a vždy doviedol mužstvo k výhre. Jeho úspešnosť bola 92,7 % a 62. triumfom po nájazdoch vytvoril nový rekord v profilige, ktorý dovtedy držal spolu s Henrikom Lundqvistom.