Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Hráčmi týždňa v NHL Talbot, Gaudreau a Draisaitl

Brankár Minnesoty Wild Cam Talbot. Foto: TASR/AP

Talbot zaznamenal tri víťazstvá s priemerom 1,33 inkasovaných gólov a 95,9% úspešnosťou zákrokov.

New York 28. marca (TASR) - Brankár Minnesoty Wild Cam Talbot, krídelník Calgary Flames Johnny Gaudreau a center Edmontonu Oilers Leon Draisaitl sa stali hráčmi týždňa v zámorskej hokejovej NHL.

Talbot zaznamenal tri víťazstvá s priemerom 1,33 inkasovaných gólov a 95,9% úspešnosťou zákrokov. Pri triumfe nad Vegas Golden Knights (3:0) zaznamenal 26. shutout v kariére. Tridsaťštyriročný brankár dosiahol v 41 zápasoch prebiehajúcej sezóny 27 víťazstiev s priemerom 2,80 inkasovaných gólov a 91,1% úspešnosťou.

Gaudreau nazbieral v troch zápasoch desať bodov za dva góly a osem asistencií. Pri víťazstve nad Edmontonom Oilers 9:5 nazbieral päť asistencií, čo sa mu podarilo prvýkrát v kariére. Dvadsaťosemročný krídelník získal v 65 dueloch sezóny už 90 bodov (30+60) a patrí mu tretia priečka v produktivite NHL.

Na druhej je Draisaitl, ktorý za uplynulý týždeň nazbieral osem bodov (6+2) v štyroch stretnutiach. Pri prehre s Calgary zaznamenal svoj piaty hetrik v kariére a pridal aj jednu asistenciu. Dvadsaťšesťročný nemecký útočník má na konte 94 bodov (47+47) v 66 zápasoch.