Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Hráčom roka UEFA sa stane jeden z trojice Benzema, Courtois, De Bruyne

Futbalisti Realu Madrid zľava Ferland Mendy, Eduardo Camavinga, Karim Benzema a Aurelien Tchouameni pózujú s trofejou po triumfe v zápase o európsky Superpohár UEFA Real Madrid - Eintracht Frankfurt na Olympijskom štadióne v Helsinkách v stredu 10. augusta 2022. Foto: TASR/AP

Thibaut Courtois, Karim Benzema a Kevin De Bruyne sa dostali do užšieho výberu, z ktorého vzíde víťaz ankety Hráč roka podľa Európskej futbalovej únie (UEFA). Víťazov vyhlásia 25. augusta v Istanbule.

Nyon 12. augusta (TASR) - Thibaut Courtois, Karim Benzema a Kevin De Bruyne sa dostali do užšieho výberu, z ktorého vzíde víťaz ankety Hráč roka podľa Európskej futbalovej únie (UEFA). Víťazov vyhlásia 25. augusta v Istanbule na žrebovaní skupinovej fázy tohtosezónnej Ligy majstrov.

Benzema z Realu Madrid strelil 15 gólov vo vlaňajšej edícii LM, jeho spoluhráč brankár Thibaut Courtois sa zaslúžil o triumf vo finále nad FC Liverpool (1:0). Stredopoliar De Bruyne z Manchestru City doplnil zoznam po hlasovaní trénerov a vybraných novinárov. Cenu pre najlepšieho trénera dostane jeden z trojice Carlo Ancelotti (Real Madrid), Jürgen Klopp (FC Liverpool) a Pep Guardiola (Manchester City).

Žiadny z nominovaných hráčov predtým nezískal túto cenu. UEFA ju po prvýkrát udelila v roku 2011 Lionelovi Messimu. Minuloročným víťazom sa stal stredopoliar Jorginho. Taliansku pomohol k triumfu na ME a FC Chelsea k víťazstvu v LM.