Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Hráčov čakajú v Melbourne podľa orgánov najprísnejšie opatrenia

Srbský tenista Novak Djokovič (vľavo) pózuje s trofejou po víťazstve nad Rakúšanom Dominicom Thiemom (vpravo) vo finále mužskej dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open 2. februára 2020 v Melbourne. Foto: TASR

Australian Open odštartuje v Melbourne 8. februára. Očakáva sa účasť približne 1200 tenistov a členov podporných tímov.

Melbourne 12. januára (TASR) - Lokálne orgány v austrálskom štáte Victoria varovali tenistov, že ich za porušenie karantény počas prvého grandslamového podujatia sezóny Australian Open môže čakať aj trestné stíhanie. Karanténny plán prijatý v súvislosti s pandémiou koronavírusu je podľa nich najprísnejší na svete.

Australian Open odštartuje v Melbourne 8. februára. Očakáva sa účasť približne 1200 tenistov a členov podporných tímov. Ubytovaní budú v troch hoteloch, izbu budú môcť opustiť na tréning maximálne na päť hodín denne. "Zaviedli sme najprísnejšie pravidlá pre tenistov na svete. Pracujeme s predpokladom, že každý môže byť pozitívny. Mienime zaistiť, že obyvateľom Victorie nehrozí žiadne riziko nakazenia," vyhlásila podľa DPA ministerka vnútra Victorie Lisa Nevilleová.