Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Hráčska agentka obvinila prezidenta FFF z nevhodného správania

Na archívnej snímke z 2. marca 2016 prezident Francúzskej futbalovej federácie (FFF) Noel Le Graet Foto: TASR - AP

Prezident tak čelí už druhému škandálu v priebehu tohto týždňa - v pondelok sa musel verejne ospravedlniť za nevhodné poznámky na adresu Zinadina Zidana.

Paríž 11. január (TASR) - Hráčska agentka Sonia Souidová obvinila prezidenta Francúzskej futbalovej federácie (FFF) z nevhodného správania. Noel Le Graet sa mal o ňu zaujímať niekoľko rokov len zo sexuálneho hľadiska.

Obťažovanie malo podľa nej prebiehať v rokoch 2013 a 2017 a Souidová preto zvažovala aj ukončenie kariéry agentky. "Nikdy ma nebral ako skautku," uviedla 37-ročná žena pre agentúru AP. Mala pocit, že Le Graet ju vníma iba ako "cukrík na zahryznutie". Prezident tak čelí už druhému škandálu v priebehu tohto týždňa - v pondelok sa musel verejne ospravedlniť za nevhodné poznámky na adresu Zinadina Zidana. V rozhovore ohľadom postu reprezentačného kouča spochybnil jeho trénerské schopnosti.

Z etickej rady FFF prišli po týchto udalostiach výzvy na Le Graetove odstúpenie z funkcie. Federácia je navyše od septembra predmetom vyšetrovania. Francúzska ministerka športu Amelie Oudeaová-Casteraová ho iniciovala po tom, ako magazín So Foot prišiel s článkom o obťažovaní mnohých zamestnankýň FFF zo strany 81-ročného funkcionára. Informácie priniesla agentúra AP.