Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Hráčska asociácia NBA odsúhlasila plán na reštart sezóny

Ilustračná snímka. Foto: TASR Pavel Neubauer

Záverečnú fázu súťaže bude hostiť areál Disney World, predstaví sa v nej trinásť tímov zo Západnej a deväť z Východnej konferencie.

Los Angeles 6. júna (TASR) - Hráčska asociácia NBA (NBAPA) schválila plán na reštart tejto basketbalovej sezóny. Rada guvernérov vo štvrtok prijala formát dohratia ročníka, ktorý museli v marci prerušiť pre pandémiu koronavírusu. Pokračovať by sa mohlo od 31. júla, finále play off by malo vyvrcholiť najneskôr 12. októbra. Nový ročník by sa mal začať 1. decembra.

Záverečnú fázu súťaže bude hostiť areál Disney World, predstaví sa v nej trinásť tímov zo Západnej a deväť z Východnej konferencie. Ide o kluby, ktoré momentálne figurujú v prvej osmičke vo svojej konferencii, plus New Orleans, Portland, San Antonio, Sacramento, Phoenix a Washington. Účastníci odohrajú osem zápasov základnej časti, po ktorých bude nasledovať play off. O nasadení vo vyraďovačke by mohol rozhodnúť aj miniturnaj. "Rada zástupcov hráčov súhlasila s ďalším rokovaním s vedením NBA o scenári zvyšku tejto sezóny. Musíme dotiahnuť viacero detailov, ale dohodli sme sa na podstatnom, teda, že chceme hrať," citovala stanovisko NBAPA agentúra AP.

Všetci hráči, tréneri a ďalší personál budú od 7. júla do konca ročníka ubytovaní v priestoroch Disney Worldu, aby sa predišlo šíreniu koronavírusu. NBAPA informovala hráčov, že počíta s maximálnou účasťou 1600 ľudí, k basketbalistom by sa mohli pripojiť rodinní príslušníci po prvom kole play off.