Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 23. máj 2024Meniny má Želmíra
< sekcia Šport

Hromadná bitka medzi Pittsburghom a Philadelphiou, hádali sa i tréneri

Foto: TASR/AP

V súčasnosti to vyzerá tak, že oba tímy na seba s veľkou pravdepodobnosťou narazia aj vo vyraďovacej fáze sezóny.

New York 2. apríla (TASR) - Pennsylvánske derby zámorskej NHL medzi hokejistami Pittsburghu Penguins a Philadelphie Flyers takmer prerástlo do fyzického konfliktu trénerov. Päsťami sa napokon počastovali len hráči v hromadnej bitke, čo však bola možno len ouvertúra ich vzájomnej konfrontácie v 1. kole play off.

Spúšťačom incidentu v dueli, ktorý sa skončil víťazstvom Philadelphie 6:4, bol tvrdý bodyček domáceho Joea Vitalea na Dannyho Brierea za rozhodnutého stavu 6:3 pre "letcov".

Trénera hostí Vitaleho zákrok natoľko rozčertil, že sa vybral pozdĺž striedačky smerom k tej súperovej a z takmer bezprostrednej vzdialenosti sa pustil do slovnej roztržky s asistentom domácich Tonym Granatom. Ešte predtým sa však "tučniaci" sťažovali na zákrok Braydena Schenna, ktorý údajne uštedril krošček Sidneymu Crosbymu pri oslavách tretieho domáceho gólu. Rezultátom záverečnej mely bolo 52 trestných minút.




"Vzniklo tam niekoľko šarvátok, zápas bol plný emócií. Niekedy to človeku prerastie cez hlavu a Lavvy sa na moment nechal uniesť," uviedol pre portál nhl.com útočník Philadelphie Scott Hartnell.

Oba tímy čaká v základnej časti ešte jeden vzájomný duel. V súčasnosti to vyzerá tak, že oba tímy na seba s veľkou pravdepodobnosťou narazia aj vo vyraďovacej fáze sezóny. Takáto séria by s určitosťou patrila k tým najvybičovanejším, o čom svedčia aj slová útočníka Flyers Waynea Simmondsa.

"Bitka o Pennsylvániu, o tom sú tieto zápasy. Som tu zatiaľ len jeden rok, ale aj za tú krátku dobu chápem tú obrovskú rivalitu. Môžeme ju očakávať zakaždým, keď sa s nimi stretneme," konštatoval.