Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Šport

Hudáček nechce sklamať trénera a chce štartovať na MS

Foto: TASR/František Iván

Hráč pôsobiaci v druhej najvyššej švédskej súťaži v klube Södertälje SK pricestoval na zraz slovenskej reprezentácie v jednom aute so svojim konkurentom Petrom Hamerlíkom.

Košice 3. apríla (TASR) - Slovenský hokejový brankár Július Hudáček sa v košickej Steel aréne spoločne so svojimi reprezentačnými spoluhráčmi pripravuje na blížiaci sa šampionát. Pre 23-ročného gólmana je to obrovská výzva, pretože na MS vo Fínsku a Švédsku sa môže po prvý raz postaviť do bránky v najcennejšom drese.

Rastislav Staňa, Ján Lašák a Peter Budaj na sever Európy určite nepocestujú, Hudáček má momentálne konkurenciu v Petrovi Hamerlíkovi a Jánovi Lacovi. "Situácia je taká, že ak nevypadne hneď na začiatku zámorskej play off Jaro Halák, tak by sme mali ísť na šampionát my traja. Všetko je otvorené. Tréner nám povedal, že všetko záleží na nás, podľa toho, kto bude ako chytať a akú bude mať formu v prípravných dueloch. Verím, že mu všetci traja ukážeme, že vieme chytať a že sa nás môže spoľahnúť aj na MS. Ja osobne sa budem snažiť, aby som ho nesklamal a aby som mnou mohol počítať aj na zápasy na svetovom šampionáte," uviedol Hudáček.

Hráč pôsobiaci v druhej najvyššej švédskej súťaži v klube Södertälje SK pricestoval na zraz slovenskej reprezentácie v jednom aute so svojim konkurentom Petrom Hamerlíkom. "Je tam konkurencia a boj o miesta, ale všetko v rámci hokejových kruhov. V civilných vzťahoch je to všetko v pohode. Peťo je trošku starší a skúsenejší, niečo už odchytal, získal v českej extralige titul. Verím, že tréner si vyberie toho správneho brankára na MS," zamyslel sa držiteľ majstrovského hetriku s HC Košice.

Tu bude player


Hudáček sa teda vrátil do dôverne známeho prostredia, ktoré mu dodalo chuť víťaziť a predvádzať dobré výkony. Už v piatok alebo v sobotu (6.-7. apríla) by mohol nastúpiť v dvojzápase proti Dánsku. "Vyzerá to tu rovnako, ako keď som tu pôsobil ja. Pevne verím, že víťazstvá, ktoré som tu zažil, sa zopakujú opäť. Posledný zápas, ktorý som v Steel aréne odohral so Švédmi, bol víťazný. Dúfam, že s Dánmi budeme pokračovať vo víťaznom ťažení," povedal odhodlane rodák zo Spišskej Novej Vsi.

Slováci však majú v pamäti dánsku "facku", keď slovenský výber inkasoval na MS 2010 v Kolíne šesť gólov hneď v úvodnej tretine a rovnakým pomerom sa skončil i celý zápas. "Sú tu niektorí hráči, ktorí hrali v spomínanom stretnutí, takže určite to majú v pamäti. Väčšina hráčov tam však nebola a myslím si, že je to aj lepšie. Som presvedčený, že budeme hrať svoju hru. Dánov chceme zdolať a predviesť i dobrý hokej. Verím, že príde čo najviac fanúšikov," zaželal si Hudáček.

Hneď po slovenskej reprezentácii sa dostane k slovu finále play off najvyššej slovenskej súťaže (8.-9. apríla) medzi Košicami a Slovanom, kde bude opäť figurovať meno Hudáček, no tentoraz Libor v belasom drese. "Sledujem extraligovú play off, Košice sú môj bývalý klub a v Slovane hrá môj brat, teda ja nemôžem teraz prehrať," skonštatoval Hudáček a pokračoval: "Verím, že tieto zápasy medzi Košicami a Slovanom budú veľmi pekným vyvrcholením sezóny a nech vyhrá ten lepší. Osobne si prídem pozrieť niektoré zápasy, tak dúfam, že predvedený hokej sa bude páčiť ľuďom."