Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Hughes a Pettersson sa dohodli s Vancouverom na nových zmluvách

Hokejista Vancouveru Canucks Quinn Hughes (vpravo) a hráč Ottawy Senators Josh Norris bojujú o puk pri mantineli počas zápasu zámorskej hokejovej NHL Vancouver Canucks - Ottawa Senators vo Vancouveri v pondelok 25. januára 2021. Foto: TASR/AP

Dvadsaťdvaročný center sa už v mladom veku stal ťahúňom ofenzívy Canucks.

Vancouver 4. októbra (TASR) - Vedenie klubu hokejovej NHL Vancouver Canucks sa až po vyše týždni od štartu prípravného kempu dohodlo na nových zmluvách s dvojicou svojich opôr. Americký obranca Quinn Hughes podpísal šesťročný kontrakt v celkovej hodnote 47,1 milióna dolárov, ročne tak v priemere zarobí 7,85 mil. USD. Švédsky útočník Elias Pettersson prikývol na trojročnú 22-miliónovú zmluvu, jeho priemerný plat bude 7,35 mil. dolárov za sezónu.

Obaja mali štatút obmedzených voľných hráčov a po konci nováčikovských zmlúv žiadali o výrazné navýšenie platu. Dlho sa však nevedeli s kanadským klubom zhodnúť na konkrétnej sume. Rokovania sa natiahli na celé leto a ešte aj v úvode kempu sa obaja pripravovali mimo mužstva. V Michigane trénovali spoločne s útočníkom Ottawy Bradym Tkachukom, ktorý ako posledný elitný obmedzený voľný hráč ešte stále nemá novú zmluvu. "Chcel som sa čo najskôr vrátiť k tímu. Spolu s Quinnom sme cítili, že nie je správne pripravovať sa v Michigane v čase, keď zvyšok tímu naplno 'zarezáva' v kempe a hrá prípravné stretnutia. Chceli sme sa dohodnúť na kontrakte čím skôr. Možno to trvalo dlhšie, než sme očakávali. Teraz sme obaja skutočne šťastní, že sme tu, nevieme sa dočkať štartu novej sezóny," povedal Pettersson pre nhl.com.

Dvadsaťdvaročný center sa už v mladom veku stal ťahúňom ofenzívy Canucks. Vybudoval si pevné miesto v prvom útoku, v roku 2019 získal Calderovu trofej pre najlepšieho nováčika sezóny, v tej minulej pre zranenie zápästia odohral len 26 zápasov, v ktorých nazbieral 10 gólov a 11 asistencií.

O rok mladší Hughes má za sebou dve kompletné sezóny v NHL. Rovnako ako Pettersson sa hneď po príchode do profiligy zaradil medzi hlavné opory Vancouveru, v uplynulom ročníku získal 41 bodov (3+38) v 56 stretnutiach. Novým kontraktom sa zaradí medzi najlepšie platených obrancov súťaže. "Nebolo ľahké stráviť uplynulý týždeň doma. Som rád, že to už máme za sebou a môžeme sa koncentrovať na nový ročník," uviedol Hughes podľa agentúry AP. V kádri Canucks je aj slovenský brankár Jaroslav Halák, ktorý sa v lete upísal Vancouveru na jeden rok ako voľný hráč.