Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

SaS žiada pre futbalových výtržníkov exemplárne tresty

Na snímke bitka medzi fanúšikmi Slovana a Spartaka počas 11. kola futbalovej Fortuna ligy FC Spartak Trnava - ŠK Slovan Bratislava v Trnave v nedeľu 17. októbra 2021. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Podľa podpredsedu Výboru Národnej rady SR pre vzdelávanie, vedu, mládež a šport Radovana Slobodu je takéto správanie absolútnou neakceptovateľnou hanbou pre celý slovenský futbal.

Bratislava 18. októbra (TASR) - Strana Sloboda a Solidarita (SaS) odsudzuje správanie sa futbalových výtržníkov počas nedeľného (17. 10.) zápasu Spartak Trnava – Slovan Bratislava. Pre obidva tímy zároveň očakávajú exemplárne tresty. TASR o tom v pondelok informoval hovorca SaS Ondrej Šprlák.

"V mene všetkých slušných priaznivcov športových podujatí a v mene všetkých detí, ktorých bolo na derby Trnava - Slovan na štadióne v Trnave neúrekom, sa dištancujem od nechutného správania sa časti fanúšikov z oboch táborov. Rizikový zápas bol nezvládnutý v mnohých ohľadoch," povedal štátny tajomník Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR Ivan Husár. Ako dodal, vyzývajú vedenie slovenského futbalu, aby v tejto kauze postupovalo veľmi razantne.

Podľa podpredsedu Výboru Národnej rady SR pre vzdelávanie, vedu, mládež a šport Radovana Slobodu (SaS) je takéto správanie absolútnou neakceptovateľnou hanbou pre celý slovenský futbal. "Žiadame exemplárne tresty pre oba tímy, pretože nielen, že zlyhala organizácia zápasu, ale každý tím nesie vinu za svojich fanúšikov. Únia ligových klubov musí rozhodnúť promptne a rýchlo, aby to bolo ponaučenie pre ďalšie zápasy. Je neprijateľné, keď namiesto kvalitného futbalu majú všetky naše mladé talenty za príklad len bitku a násilnosti," doplnil Sloboda.

Šláger 11. kola futbalovej Fortuna ligy medzi FC Spartak Trnava a ŠK Slovan Bratislava sa v nedeľu nedohral. Hlavný rozhodca Filip Glova ho predčasne ukončil po dlhej prestávke, ktorú spôsobili výtržnosti fanúšikov.