Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Husárová s Rybárikovou postúpili do finále štvorhry v Budapešti

Husárová bude v nedeľu bojovať už o svoj 23. deblový titul na okruhu WTA, prvý od januára 2007, keď triumfovala v novozélandskom Aucklande po boku Aregntínčanky Suarezovej.

Budapešť 4. mája (TASR) - Slovenské tenistky Janette Husárová s Magdalénou Rybárikovou sa prebojovali do finále štvorhry na antukovom turnaji WTA v Budapešti (dotácia 220.000 dolárov).

V semifinále si poradili s maďarsko-gruzínskym párom Katalin Marosiová, Anna Tatišviliová v troch setoch 7:6 (3), 2:6 a 10:6 v tzv. supertajbrejku.

Husárová bude v sobotu bojovať už o svoj 23. deblový titul na okruhu WTA, prvý od januára 2007, keď triumfovala v novozélandskom Aucklande po boku Aregntínčanky Suarezovej. Rybáriková bude mať šancu získať prvú deblovú trofej. B, V singli vyhrala dva turnaje - v roku 2009 na tráve v Birminghame a vlani na harde v Memphise.

Vo finále nastúpia Husárová s Rybárikovou proti česko-holandskému páru Eva Birnerová, Michaella Krajiceková. Slovenský tandem má v maďarskej metropole už teraz istú prémiu 5750 dolárov a 200 bodov do svetového rebríčka.


štvorhra - semifinále:
Janette HUSÁROVÁ, Magdaléna RYBÁRIKOVÁ (SR) - Katalin Márosiová, Anna Tatišviliová (Maď./Gr.) 7:6 (3), 2:6, 10:6