Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Tomáš Tatar bol hviezdou v zápase s Vancouverom, strelil víťazný gól

Prekonaný brankár Luongo a radosť Zetterberga. Foto: TASR/AP

V 39. minúte sa presadil po kombinácii Niklasa Kronwalla s Dannym DeKeyserom a zaznamenal prvý presný zásah v tejto sezóne.

New York 31. októbra (TASR) - Slovenský hokejista Tomáš Tatar v noci na štvrtok v zámorskej NHL rozhodol o triumfe Detroitu na ľade Vancouveru 2:1. V 39. minúte švihom prestrelil brankára Roberta Luonga a zaznamenal prvý presný zásah v sezóne. Boston prehral v Pittsburghu 2:3, kapitán Bruins Zdeno Chára vyslal na bránku Penguins jednu strelu. Los Angeles Kings zdolali San Jose 4:3 po predĺžení, o triumfe "kráľov" rozhodol v presilovej hre Slovinec Anže Kopitar.

Tatar, hrdina Detroitu


Hrdinom Detroitu sa stal 22-ročný Tatar, ktorý svojim prvým gólom v sezóne rozhodol o víťazstve Red Wings vo Vancouveri 2:1. Slovenský krídelník 62 sekúnd pred koncom druhej tretiny trafil švihom od modrej čiary puk presne medzi betóny brankára Roberta Luonga. Tatar využil fakt, že Luongovi prekážal vo výhľade obranca Chris Tanev, ktorý navyše zdvihol nohu a nechal puk letieť na bránku. "Veľmi sa mi uľavilo, som rád, že som konečne strelil gól. Vyskúšal som strelu a padlo to tam, som šťastný. Nedal som predtým gól z väčších šancí, presadil som sa takýmto spôsobom a teším sa aj z toho, že sme vyhrali," povedal zámorským médiám Tatar, ktorý nastúpil na svoj piaty zápas v sezóne.
Kapitán Detroitu Henrik Zetterberg sa raduje s Tomášom Tatarom z gólu.
Foto: TASR/AP

Luongo sa po inkasovanom góle hneval, čo bolo vidieť aj na jeho reakcii. "Do poslednej sekundy som puk nevidel. Je to však moja chyba, musím si nájsť spôsob, aby som puk videl," povedal najlepší hráč Canucks v zápase. Tatar odohral 12 minút a 54 sekúnd, zaznamenal dve strely a jednu plusku. Vyhlásili ho za tretiu hviezdu duelu. "Vždy keď dostanem šancu, tak hrám naplno, aby som sa v prvom tíme udržal. Dúfam, že tu vydržím čo najdlhšie," dodal Tatar. Po góle mu prvý gratuloval elitný švédsky útočník Henrik Zetterberg. "Je to dobrý hráč. Vždy keď dostal šancu, tak ukázal dobré veci," povedal o Tatarovi skúsený Švéd. Detroit na úvod kanadského “tripu” zastavil sériu štyroch prehier.

Repríza finále Východnej konferencie


V repríze minuloročného finále Východnej konferencie vyhral Pittsburgh nad Bostonom vo výbornom zápase 3:2. Skóre otvoril v presilovke Chris Kunitz, keď šikovne dorazil strelu Krisa Letanga a dal svoj šiesty gól v sezóne. Asistenciu si pripísal Sidney Crosby, ktorý je s 21 bodmi najproduktívnejším hráčom NHL. Ďalšie góly padli v záverečnej časti. Boston ešte pri hre bez brankára znížil zásluhou Jaroma Iginlu na 2:3 a do posledných sekúnd bojoval o vyrovnanie. Z veľkého tlaku však tretí gól nevyužil a tesne pred sirénou podržal Pittsburgh výborným zákrokom po strele Davida Krejčího Marc-Andre Fleury. "Boston je veľmi dobrý defenzívny tím a hrá sa proti nim ťažko. Sme radi, že sme sa presadili," povedal strelec druhého gólu Penguins Brandon Sutter. V drese Bostonu odohral kapitán Zdeno Chára 24 minút a 43 sekúnd, zaznamenal jeden plusový bod a raz vystrelil.

Toronto vyhralo na ľade Calgary prvýkrát od 27. decembra 2002. Veľkú zásluhu na triumfe 4:2 má brankár Jonathan Bernier, ktorý kryl 41 striel domácich Flames. "Javorové listy" uspeli v treťom dueli za sebou a celkovo majú na konte už 10 víťazstiev. Definitívne o osude zápasu rozhodol 82 sekúnd pred koncom obranca Paul Ranger, keď v oslabení trafil opustenú bránku Calgary a stanovil konečné skóre. Hokejisti Los Angeles zdolali na domácom ľade vedúci tím celej NHL San Jose 4:3 po predĺžení, keď o ich víťazstve rozhodol v presilovke tvrdou strelou spomedzi kruhov slovinský útočník Anže Kopitar. Sharks trikrát v zápase viedli, ale Kings na to našli vždy odpoveď.






výsledky:

sumáre:

PITTSBURGH - BOSTON 3:2 (0:0, 1:0, 2:2)

Góly: 27. Kunitz (Letang, Crosby), 51. Sutter (Dupuis, Orpik), 58. Jokinen - 42. Bergeron (Seidenberg, Marchand), 59. Iginla (Lucic, Bergeron). Brankári: Fleury - Rask, strely na bránku: 31:23.

CALGARY - TORONTO 2:4 (0:2, 1:0, 1:2)

Góly: 38. Stajan (Glencross, Brodie), 55. Jones (Russell, Wideman) - 8. Lupul (Gardiner, Kadri), 20. van Riemsdyk (McClement), 46. Raymond (Clarkson), 59. Ranger. Brankári: Ramo - Bernier, strely na bránku: 43:22.

VANCOUVER - DETROIT 1:2 (1:0, 0:2, 0:0)

Góly: 15. D. Sedin (H. Sedin, Stanton) - 32. Alfredsson (Smith, Quincey), 39. TATAR (Krönwall, DeKeyser). Brankári: Luongo - Howard, strely na bránku: 20:27.

LOS ANGELES - SAN JOSE 4:3 po predĺžení (1:2, 1:1, 1:0 - 1:0)

Góly: 3. Doughty (Williams), 24. Stoll (Vojnov, Brown), 53. Williams (Kopitar, Richards), 63. Kopitar (Doughty, Richards) - 1. Vlasic (Couture, Kennedy), 12. Pavelski (Wingels), 39. Couture (Marleau, Demers). Brankári: Quick - Niemi, strely na bránku: 23:20.




Slováci v akcii:

Tomáš Tatar (Detroit) 12:54 1 0 1 1 2 0

Zdeno Chára (Boston) 24:43 0 0 0 1 1 0

/legenda: minutáž, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty, brankári: minutáž, počet inkasovaných gólov/počet striel, percentuálna úspešnosť zásahov/