Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Hviezdy Bayernu súhlasia s nižšími platmi až do konca sezóny

Náhradníci Bayernu Mníchov počas futbalového zápasu nemeckej Bundesligy Union Berlín - Bayern Mníchov v Berlíne 17. mája 2020. Archívna snímka. Foto: TASR/AP

V apríli mali hráči rekordného nemeckého šampióna zníženú mzdu v priemere o 20 percent.

Mníchov 30. mája (TASR) - Futbalisti nemeckého majstra Bayernu Mníchov budú aj naďalej poberať menšie platy. Hviezdni hráči, ktorí po reštarte Bundesligy mieria za obhajobou titulu sa s vedením dohodli na krátení mzdy v čase koronakrízy až do konca aktuálnej sezóny.

"Teší nás, že celý tím takto zareagoval na situáciu a chápe ju. Do konca sezóny tak budú mať stále znížené platy," citovala agentúra DPA slová prezidenta Bavorov Herberta Hainera. V apríli mali hráči rekordného nemeckého šampióna zníženú mzdu v priemere o 20 percent.

Zverenci trénera Hansa-Dietera Flicka vedú tabuľku o sedem bodov pred Borussiou Dortmund, na pôde ktorej zvíťazili v utorok 1:0. V hre sú stále aj v Pohári DFB, kde v semifinále 10. júna privítajú Eintracht Frankfurt. Dohrávaná súťaž vyvrcholí záverečným kolom 27. júna, ak by Bayern postúpil do finále pohára, hral by ho 4. júla v Berlíne.

Mníchovčania sú stále v hre aj v prerušenej Lige majstrov, ktorá by sa podľa UEFA mohla dohrať až po konci národných ligových súťaží na kontinente. V prvom osemfinále zvíťazili na pôde Chelsea Londýn 3:0, odvetu už zmarila epidémia COVID-19. Finále LM bude na programe zrejme až na konci augusta.