Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Hyballa už nie je tréner DAC-u, dohodol sa na ukončení zmluvy

Na snímke Peter Hyballa, archívna foto. Foto: TASR - Jakub Kotian

Na Žitnom ostrove pôsobil rok a pol a v uplynulej sezóne priviedol DAC k druhému miestu.

Dunajská Streda 3. januára (TASR) - Peter Hyballa už nie je tréner futbalistov DAC Dunajská Streda. Vedenie fortunaligového klubu sa dohodlo s nemeckým koučom na ukončení kontraktu. Na Žitnom ostrove pôsobil rok a pol a v uplynulej sezóne priviedol DAC k druhému miestu.

Štyridsaťštyriročný Hyballa prišiel do Dunajskej Stredy predvlani v lete, len pár dní pred začiatkom ligovej súťaže. Po jeseni prebiehajúceho ročníka figuruje DAC na bronzovej priečke za Slovanom Bratislava a MŠK Žilina. Celkovo Hyballa koučoval DAC v 64 súťažných dueloch (50 vo Fortuna lige, 6 v Európskej lige, 8 v Slovnaft Cupe), v najvyššej súťaži sa stal 5. najdlhšie slúžiacim trénerom klubovej histórie. Informoval o tom oficiálny klubový web.

Rozhodnutie ohľadom nového trénera padne v najbližších dňoch. "Ako som povedal v koncoročnom rozhovore, jedným z hlavných cieľov v novom roku bude úspešnejšie účinkovanie v Európe, ako v predošlých rokoch. Nakoľko Petrovi Hyballovi sa k 31. máju končí zmluva, rozhodli sme sa už do jari vykročiť s novým trénerom, aby letná príprava mala plynulý začiatok," vyhlásil majiteľ DAC-u Oszkár Világi.