Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Ibrahimovič neplánuje odísť z AC Miláno

Futbalista Zlatan Ibrahimovič. Foto: TASR/AP

Ibrahimovič tiež priznal, že občas na seba príliš tlačí.

Miláno 3. júna (TASR) - Švédsky futbalista Zlatan Ibrahimovič neplánuje po konci prebiehajúcej sezóny Serie A odísť z AC Miláno. Štyridsaťjedenročný útočník verí, že talianskemu klubu má stále čo ponúknuť.

Švédsky veterán pritom počas sezóny 2022/2023 odohral len štyri zápasy v dôsledku operácie kolena, ktorú podstúpil v máji minulého roku. Napriek tomu v marcovom víťaznom zápase na ihrisku Udinese (3:1) strelil gól a stal sa najstarším strelcom v histórii Serie A. Následne sa však opäť zranil, na konci apríla ho na zvyšok sezóny vyradil úder do pravého lýtka, ktorý dostal počas tímovej rozcvičky. Zmluva s milánskym klubom mu má vypršať v júni.

"Nie som z tých, ktorí sa vzdávajú. Tiež však musíte mať radosť z toho, čo robíte a u mňa je číslo jeden hrať futbal. Ešte tam však nie sme. Myslím si, že stále mám čo dať. Či pomýšľam na koniec? Nemyslím si. Či mám pokračovať v hre? Myslím si, že áno," uviedol 42-ročný hráč v rozhovore pre taliansky denník Gazzetta dello Sport.

Ibrahimovič tiež priznal, že občas na seba príliš tlačí. "Veľa som pracoval a tlačil som na seba. Nielen tento rok, ale aj minulý. A keď som bol mimo hry, tím ma potreboval. Keď viete, čo treba urobiť, ale nedokážete to spraviť, nedáte si pokoj. Zatiaľ som nenašiel tú správnu mieru. Moja mentalita je veľmi silná, cítim sa ako Superman, ale musím nájsť rovnováhu, ako aj v živote. Ak nemáte pokoj alebo stabilitu, ste bomba a bomby zvyknú vybuchovať," dodal.