Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Ibrahimovič opäť dvojgólový, Pioliho fascinuje jeho fyzička

Na snímke švédsky útočník Milána Zlatan Ibrahimovič v zápase Serie A. Foto: TASR/AP

Švédsky útočník dal v prebiehajúcej ligovej sezóne šesť gólov, v troch zápasoch skóroval dvakrát.

Miláno 27. októbra (TASR) - Štyri kolá boli futbalisti AC Miláno v talianskej Serii A na čele bez straty bodu a k triumfu mali nakročené aj v pondelňajšom dueli s AS Rím. Domáci trikrát viedli, no Rimanom sa vždy podarilo vyrovnať a v zápase sa napokon zrodila remíza 3:3.

AC nepomohli k zisku troch bodov ani dva góly 39-ročného kanoniera Zlatana Ibrahimoviča. Švédsky útočník dal v prebiehajúcej ligovej sezóne šesť gólov, v troch zápasoch skóroval dvakrát. "Podali sme dobrý výkon, ale musíme sa zlepšiť, aby sme na konci takejto gólovej naháňačky boli šťastnejší my. A Zlatan? Fascinuje ma, ako je vo svojom veku skvele fyzicky pripravený," povedal pre portál gazzetta.it tréner Milána Stefano Pioli.

Výborné výkony podáva aj 21-ročný Portugalčan Rafael Leao, ktorý dvakrát skóroval v zápase proti Spezii (3:0) a proti Rimanom pripravil dva góly. "Mám ho veľmi rád. Je to hráč, ktorý môže byť nástupcom Ibrahimoviča. Ako krídelník je veľmi silný, ale potrebuje sebadôveru. Pri súbojoch jeden na jedného má veľkú kvalitu, môže sa iba zlepšovať," povedal pre TV stanicu Sky bývalý taliansky brankár Luca Marchegiani.

V zápase sa kopali dve penalty, po jednej na každej strane, no tréner Rimanov Paulo Fonseca zhodnotil rozhodnutia arbitra s nadhľadom: "Všetci môžeme robiť chyby a môžeme mať zlé dni. Ak rozhodca urobil chyby, urobil ich na oboch stranách."

Rimanom patrí v tabuľke 9. miesto so ziskom 8 bodov, na svojho pondelňajšieho súpera stráca päť bodov. "Dali sme tri góly, preto nie som spokojný, že sme nebrali aj tri body. Ale bol to vyrovnaný duel, tím reagoval dobre, s odvahou a kvalitou v útoku. Nebolo to úplne to, čo som chcel, chcel som vyhrať, ale keďže sme trikrát doťahovali náskok súpera, je to pozitívny výsledok," dodal Fonseca.



wr jp