Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Ibrahimovič zariadil výhru nad Cagliari

Futbalista AC Milána Zlatan Ibrahimovič, foto z archívu. Foto: TASR/AP

Milánčania si postrážili náskok aj napriek vylúčeniu Alexisa Saelemaekersa, ktorý videl v 74. minúte druhú žltú kartu.

Rím 19. januára (TASR) - Švédsky futbalista Zlatan Ibrahimovič je pre AC Miláno nenahraditeľný. Tridsaťdeväťročný kanonier absolvoval v pondelok prvýkrát po sedemtýždňovej absencii zavinenej zranením stehenného svalu kompletnú minutáž a dvoma presnými zásahmi sa postaral v súboji 18. kola Serie A na ihrisku Cagliari o víťazstvo "rossoneri" v pomere 2:0. AC má na čele tabuľky trojbodový náskok pred mestským rivalom Interom.

Favorita poslal "Ibra" do vedenia už v 7. minúte, keď premenil jedenástku a krátko po zmene strán pridal svoj dvanásty ligový gól v prebiehajúcej sezóne. Milánčania si postrážili náskok aj napriek vylúčeniu Alexisa Saelemaekersa, ktorý videl v 74. minúte druhú žltú kartu. Belgický stredopoliar prišiel na ihrisko z lavičky a vydržal na ňom iba osem minút. Ibrahimovič figuruje v tabuľke kanonierov najvyššej talianskej súťaže na spoločnej druhej priečke aj napriek tomu, že stihol nastúpiť iba na osem zápasov. Rovnaký počet 12 gólov nastrieľali v doterajšom priebehu sezóny aj Ciro Immobile z Lazia Rím a Romelu Lukaku z Interu Miláno, pravda, obaja absolvovali dvojnásobnú porciu zápasov.

"Všetci túžime vrátiť Miláno na vrchol. Robíme pre to maximum a zatiaľ sa nám to darí. Mal som z tohto zápasu obavy, v Cagliari to totiž žiadny tím nemá ľahké. Tie sa však rozplynuli, veľmi nám pomohol rýchly gól," zhodnotil duel v Sardínii tréner AC Stefano Pioli, ktorý už myslí na najbližšieho súpera. "V sobotu nás čaká dôležitý zápas s Atalantou, ktorý by sme radi zvládli k našej spokojnosti. Potrebujeme získavať body a uvidíme, ako na tom budeme v marci či apríli."

Cieľ AC Miláno je po polovici sezóny jasný, postavenie v tabuľke ho predurčuje na boj o titul, resp. minimálne sa očakáva obsadenie priečok zaručujúcich účasť v ďalšej edícii Ligy majstrov. V nej sa AC naposledy predstavilo v sezóne 2013/2014. K jeho naplneniu má pomôcť 34-ročný chorvátsky útočník Mario Mandžukič, ktorého vedenie klubu získalo v zimnom prestupovom termíne. "Teším sa z jeho príchodu. Čím viac kvalitných hráčov máme, tým lepšie pre tím. Hovoril som s Mariom, bolo z neho cítiť, že má veľkú motiváciu. Možno istý čas potrvá, kým nadobudne zápasovú prax, ale o jeho nastavenie sa neobávam. Je to hráč s víťaznou mentalitou a takého budeme v náročnej druhej polovici sezóny potrebovať," vyhlásil Pioli.

Čakanie Cagliari na ligové víťazstvo sa natiahlo na jedenásť zápasov, naposledy si poradilo 7. novembra so Sampdoriou Janov (2:0) a v tabuľke padá. Aktuálne mu patrí 17. priečka a od pásma zostupu ho delí jediný bod.





sumár:

Cagliari Calcio - AC Miláno 0:2 (0:1)

Góly: 7. a 52. Ibrahimovič (prvý z 11m), ČK: 74. Saelemaekers (AC)