Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Iličič daroval nemocnici cenný suvenír na boj s koronavírusom

Na archívnej snímke bosniansky stredopoliar Atalanty Josip Iličič. Foto: TASR

Stojíme za Vami, naši anjeli. Veríme, že dokážete zvíťaziť v tej najdôležitejšej hre zo všetkých, citoval Iličiča klubový web.

Bergamo 15. marca (TASR) – Futbalista Atalanty Bergamo Josip Iličič daroval miestnej Nemocnici pápeža Jána XXIII. loptu, ktorú si odniesol z utorkového víťazného osemfinálového zápasu Ligy majstrov na pôde španielskej Valencie (4:3). Slovinský útočník strelil všetky štyri góly svojho tímu.

"Stojíme za Vami, naši anjeli. Veríme, že dokážete zvíťaziť v tej najdôležitejšej hre zo všetkých," citoval Iličiča klubový web.

Zahanbiť sa nenechali ani ďalší profesionálni futbalisti z Apeninského polostrova. Kapitán Neapola Lorenzo Insigne daroval miestnej nemocnici 100.000 eur a obranca Juventusu Leonardo Bonucci pridal ešte o 20.000 viac. Informovala o tom agentúra AFP.

Najvyššia futbalová súťaž v Taliansku je pre pandémiu koronavírusu predbežne pozastavená do 3. apríla. Prezident Talianskeho futbalového zväzu Gabriele Gravina vylúčil, že by v prípade predčasného ukončenia súťaže korunovali majstra na základe aktuálneho postavenia v tabuľke.

Taliansko je najviac postihnuteou európskou krajinou, k nedeli 9.45 SEČ malo potvrdených 21.157 prípadov nákazy. Hlási 1441 úmrtí a 1966 vyliečených.