Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Ineos počíta na TdF s Thomasom a Carapazom, Bernal pôjde na Giro

Na snímke ekvádorský cyklista Richard Carapaz (Ineos Grenadiers) v bodkovanom drese najlepšieho vrchára v priebežnom poradí po 19. etape 107. ročníka pretekov Tour de France z Bourg en Bresse do Champagnole (166,5 km) v piatok 18. septembra 2020. Foto: TASR/AP

Debut na TdF by mal absolvovať 25-ročný Brit Tao Geoghegan Hart, vlaňajší celkový víťaz Giro d'Italia.

Londýn 4. februára (TASR) - Kolumbijský cyklista Egan Bernal sa nepredstaví na tohtoročných pretekoch Tour de France. Víťaz podujatia z roku 2019 sa namiesto toho bude sústrediť na štart na Giro d'Italia.

Ako vo štvrtok uviedol šéf Ineosu Grenadiers Dave Brailsford, britský tím nepočíta na Tour (26. júna - 18. júla) s 24-ročným Bernalom. Na francúzskych cestách vsadí na víťaza TdF z roku 2018 Gerainta Thomasa a Ekvádorčana Richarda Carapaza. "S časovkami, stúpaniami a celkovým profilom by mala Tour celkom jednoznačne vyhovovať Geraintovi," vyhlásil Brailsford. Bernal nedokončil tohtoročnú Tour pre problémy s chrbtom.

Debut na TdF by mal absolvovať 25-ročný Brit Tao Geoghegan Hart, vlaňajší celkový víťaz Giro d'Italia. "Pýtali sme sa - nasadíme všetkých našich špičkových jazdcov na Tour? Alebo ich rozdelíme na najväčšie podujatia? Myslím si, že takto nám to dáva dobrú rovnováhu medzu pretekmi," citovala Brailsforda agentúra APA.