Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Infantino sa plánuje opätovne uchádzať o post prezidenta FIFA

Prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Gianni Infantino. Foto: TASR

Päťdesiatdvaročný Švajčiar začal svoje prvé funkčné obdobie v roku 2016, keď počas korupčného škandálu nahradil krajana Josepha Blattera.

Dauha 31. marca (TASR) - Prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Gianni Infantino vo štvrtok oznámil, že sa bude o tento post uchádzať aj tretíkrát. Uviedol to na Kongrese FIFA v katarskej Dauhe.

Päťdesiatdvaročný Švajčiar začal svoje prvé funkčné obdobie v roku 2016, keď počas korupčného škandálu nahradil krajana Josepha Blattera. Do funkcie ho opätovne zvolili o tri roky neskôr, vtedy bol jediný kandidát. Ďalšie voľby sú na programe v roku 2023. Informácie priniesla AFP.

Infantino očakáva v Katare najlepší šampionát v histórii


Prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Gianni Infantino očakáva, že svetový šampionát 2022 v Katare bude najlepší v histórii. Vyhlásil to v príhovore pred začiatkom kongresu FIFA v Dauhe.

Päťdesiatdvaročný šéf FIFA vyzval delegátov k minúte ticha za obete pandémie koronavírusu a vojnových konfliktov, žiaden však konkrétne nemenoval. Pozvanie na kongres dostali zástupcovia všetkých členských federácií, vrátane Ruska, ktoré pre inváziu na Ukrajinu vylúčili z baráže európskej kvalifikácie.

Infantino sa vo štvrtok dištancoval aj od návrhu na dvojročný cyklus majstrovstiev sveta, ktorý sa stretol v športovom svete s vlnou kritiky. "FIFA nikdy nepredložila návrh na organizáciu šampionátu každé dva roky, len dospela k záveru, že je uskutočniteľný," uviedol Švajčiar, ktorý pritom vlani nápad obhajoval s tým, že prinesie členským federáciám viac zisku.

Hosťom kongresu bol aj katarský emir Tamim bin Hamad Al Thani, ktorý sa poďakoval, že jeho krajina môže hostiť šampionát ako prvá z arabského sveta. "Nereprezentujeme iba našu krajinu, ale celý arabský svet," vyhlásil podľa DPA.