Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Iniesta oslávil 37. narodeniny podpisom novej zmluvy s Kobe

Andres Iniesta (vľavo) z japonského klubu Vissel Kobe počas ligového zápasu proti Jubilo Iwata. Foto: TASR/AP

Majster sveta i Európy pomohol Kobe k zisku Japonského pohára 2019 i Superpohára v roku 2020, jeho pôsobenia v Japonsku má aj veľký ekonomický vplyv.

Tokio 11. mája (TASR) - Španielsky futbalista Andres Iniesta oslávil utorkové 37. narodeniny predĺžením zmluvy s japonským klubom Vissel Kobe. Nový kontrakt ho udrží v tíme ďalšie dva roky.

Iniesta prišiel do Kobe v roku 2018, keď uzavrel svoju 22-ročnú kariéru v Barcelone. "Budem pokračovať vo svojej snahe spraviť z Visselu Kobe silnejší klub. Som rozhodnutý využiť na to všetky svoje skúsenosti," citovala Iniestu agentúra AFP.

Majster sveta i Európy pomohol Kobe k zisku Japonského pohára 2019 i Superpohára v roku 2020, jeho pôsobenia v Japonsku má aj veľký ekonomický vplyv. Podľa médií ročne zarobí 30 miliónov dolárov, ale jeho popularita generuje ročne viac ako 100 miliónov USD v predaných vstupenkách či rôznych marketingových príjmoch. "Iniesta nevylepšil iba status klubu, ale zvýšil atraktivitu celej súťaže," povedal majiteľ Visselu Kobe Hiroši Mikitani.