Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Inter je basketbalový majster, v siedmom finále zdolal Komárno

a snímke basketbalista Interu Bratislava Martin Rančík bozkáva trofej po zisku majtrovského titulu 1. júna 2013 v Komárne. "Žlto-čierni" zvíťazili v rozhodujúcom siedmom finále play off SLOVAK SPORT.TV BASKET extraligy na palubovke MBK Rieker Komárno 82:80 a celú sériu vyhrali 4:3 na zápasy. Pre Inter je to druhý slovenský titul, z prvého sa tešil ešte v sezóne 1995 - 96. Komárno tak druhý rok po sebe skončilo strieborné. Foto: TASR/Martin Baumann

Pre Inter je to druhý slovenský titul, z prvého sa tešil ešte v sezóne 1995/96.

Komárno 1. júna (TASR) - Basketbalisti BK Inter Incheba Bratislava si v sobotu vybojovali titul majstrov Slovenska.

"Žlto-čierni" zvíťazili v rozhodujúcom siedmom finále play off SLOVAK SPORT.TV BASKET extraligy na palubovke MBK Rieker Komárno 82:80 a celú sériu vyhrali 4:3 na zápasy. Pre Inter je to druhý slovenský titul, z prvého sa tešil ešte v sezóne 1995/96. Komárno tak druhý rok po sebe skončilo strieborné.

Siedme finále odštartovalo "trojkárskou" prestrelkou. Oba tímy predviedli nezvyčajne efektívnu streľbu spoza oblúka, keď do stavu 19:19 premenil Inter päť z piatich a Komárno štyri zo štyroch trojkových pokusov. Hostia sa v úvodných minútach ujali vedenia 9:3 a 11:5, no po sérii chýb v rozohrávke oň prišli. Domáci Bílik v ôsmej minúte upravil trojkou na 18:19 a po následných troch trestných poslal Komárno do vedenia 21:19. Od tohto momentu bol zápas veľmi vyrovnaný až do 13. minúty.

Komárno pokazilo tri útoky po sebe a Inter sa po košoch Tuckera a Grahama odpútal na rozdiel sedem bodov (32:25). Vzápätí sa spod koša presadil aj Rančík a domáci tréner Rón si vyžiadal oddychový čas. Jeho hráčom však príliš nepomohol a cez dobrú obranu hostí sa len ťažko presadzovali. Inter v úvodnej polovici dominoval najmä pod košmi, kde dal súperom len minimum priestoru a jeho hráči doskakovali takmer všetky lopty. Hostia si tak s prehľadom udržiavali desaťbodový náskok a úvodný polčas vyhrali 53:42.

Na snímke basketbalisti Interu sa tešia zo zisku majtrovského titulu 1. júna 2013 v Komárne. "Žlto-čierni" zvíťazili v rozhodujúcom siedmom finále play off SLOVAK SPORT.TV BASKET extraligy na palubovke MBK Rieker Komárno 82:80 a celú sériu vyhrali 4:3 na zápasy. Pre Inter je to druhý slovenský titul, z prvého sa tešil ešte v sezóne 1995 - 96. Komárno tak druhý rok po sebe skončilo strieborné.
Foto: TASR/Martin Baumann
Začiatok druhého dejstva sa už niesol v réžii domácich, ktorí odštartovali výborne, diktovali tempo zápasu a po dvoch trojkách Bílika sa dotiahli na rozdiel jediného bodu 54:55. Hosťom sa vôbec nedarila streľba a stratili aj svoju dominanciu pod košom a tak v 25. minúte už svietilo na ukazovateli skóre 56:55 pre Komárno. Domáci si postupne z jedenásťbodového manka vypracovali šesťbodový náskok (66:60). Tento stav platil až do 32. minúty, keď Miloševič zachytil prihrávku, posunul loptu Tuckerovi a ten znížil na rozdiel štyroch bodov, čo hostí znovu nakoplo. Komárno sľubný náskok neudržalo a po trojke Miloševiča už viedol Inter 69:66.

V dramatickom závere, necelých šesť minút pred koncom, ešte rozbúrili vášne rozhodcovia, ktorí si po niekoľkých sporných verdiktoch nevšimli faul na Rančíka. Tomu sa na tvári objavila krv a okamžite na nich vybehol. Arbitri tak udelili technickú chybu a Kratochvíl po štyroch premenených trestných poslal domáce mužstvo opäť do tesného vedenia 70:69. Záverečné minútky ale zvládli lepšie skúsenejší hostia. Dvadsať sekúnd pred koncom zariadil Tucker trojkou vedenie 79:75, ktoré už domáci nestihli dohnať. Z majstrovského titulu sa tak tešia basketbalisti Interu Bratislava, ktorí triumfovali 82:80.


Aramis Naglič, tréner Interu: "Celé finále bolo výborné a sme tam, kde sme chceli byť, sme majstri. Počas sezóny sme mali množstvo problémov a prešli sme si ťažkú cestu, ale dokázali sme to. Je to výsledok celého mužstva - všetkých hráčov, trénerov i manažmentu."
Martin Rančík, hráč Interu: "Komárno je vynikajúci tím. Vedeli sme, že dnes to nebude jednoduché a že každý bude musieť urobiť niečo extra na to, aby sme to dotiahli do šťastného konca. Nakoniec sa nám to aj podarilo. Rozhodlo posledných šesť minút a ako tam zahrala naša obrana."


František Rón, tréner Komárna: "Bola to dráma ako väčšina zápasov tejto finálovej série. Bohužiaľ, s nešťastným koncom pre nás. Prehrávali sme už o jedenásť bodov, no dostali sme sa späť do zápasu a dokonca sme aj viedli. To doťahovanie straty nás však stálo veľa energie, ktorá nám potom chýbalo v závere."
Marek Kozlík, hráč Komárna: "Dnes rozhodli väčšie skúsenosti hráčov Interu, v tomto mali navrch, a možno aj to šťastie. Keď je to iba o dva body, tak v tom nič iné nemôže byť. Výborne sme bránili, hrali sme obetavo jeden za druhého a kolektívne, no nemôžeme očakávať, že Inter nedá 20 minút kôš. Potom im to padlo, uvoľnili sa a už to bolo o jednej, dvoch loptách."