Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Inter bez Škriniara prehral doma s Fiorentinou 0:1

Futbalisti Interu Miláno Foto: TASR - AP

Slovenský obranca Milan Škriniar chýbal na zápasovej súpiske domácich pre zranenie chrbta.

Rím 1. apríla (TASR) - Futbalisti Interu Miláno utrpeli v talianskej Serii A tretiu prehru za sebou. V sobotnom súboji 28. kola podľahli doma Fiorentine 0:1. Slovenský obranca Milan Škriniar chýbal na zápasovej súpiske domácich pre zranenie chrbta.

Inter sa mohol ujať vedenia v 21. minúte, keď Henrich Mchitarjan prenikol po pravom krídle. Prešiel cez dvoch brániacich hráčov, no jeho strelu zneškodnil Pietro Terracciano. Hostia si vypracovali v prvom polčase takisto niekoľko sľubných príležitostí, ale neboli úspešní. Po zmene strán sa domáci útočník Romelu Lukaku ocitol v stopercentnej šanci, Alessandro Bastoni mu prihral z ľavej strany, ale belgicky útočník netrafil dobre loptu. Fiorentina udrela po rohovom kope, hlavičku Arthura Cabrala ešte brankár Andre Onana vyrazil, no Giacoma Bonaventura z dorážky dostal loptu do siete.

"Nerazzurri" z tretieho miesta zaostávajú za suverénnym lídrom z Neapola už o 21 bodov. Na druhú priečku, ktorá patrí Laziu Rím, strácajú dva body, no majú na svojom konte o zápas viac.

Hráči Atalanty Bergamo zvíťazili na ihrisku US Cremonese 3:1. Hostia sa vďaka triumfu dostali v priebežnej tabuľke na 5. miesto, ktoré zaručuje účasť v skupinovej fáze Európskej ligy. Domáci sú na poslednej 20. priečke znamenajúcej zostup do nižšej súťaže.


Serie A - 28. kolo:



Inter Miláno - AC Fiorentina 0:1 (0:0)

Gól: 53. Bonaventura

/M. Škriniar (Inter) chýbal na zápasovej súpiske pre zranenie chrbta/



US Cremonese - Atalanta Bergamo 1:3 (0:1)

Góly: 56. Ciofani (z 11 m) – 44. de Roon, 72. Boga, 90.+3 Lookman